Κόσμος

Πυρπόλησαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από τα γραφεία του Fox News στις ΗΠΑ

Κατηγορίες για εμπρησμό απήγγειλαν οι Aρχές σε ένα άνδρα που πυρπόλησε χριστουγεννιάτικο δέντρο μήκους 15 μέτρων μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Fox News στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης η ασφάλεια του Fox News Channel είδε τον άνδρα να σκαρφαλώνει στο δέντρο στις 12:14 π.μ. και να φεύγει πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.

Ο 49χρονος άνδρας τέθηκε υπό κράτηση. Πάνω του βρέθηκε ένας αναπτήρας, αν και δεν είναι σαφές εάν χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Το τεχνητό δέντρο βρίσκεται έξω από το κτίριο της News Corp. που στεγάζει το Fox News, τη Wall Street Journal και τη New York Post.

Οι Φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο δείχνουν το στολισμένο δέντρο να τυλίγεται στις φλόγες είναι αποκαλυπτικές. Η παρουσιάστρια του Fox News Shannon Bream ανακοίνωσε τη φωτιά στους τηλεθεατές καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να την σβήσουν.

«Αυτή είναι η Fox Square στη Νέα Υόρκη, έξω από τα κεντρικά της Fox», είπε. «Φαίνεται ότι το γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας εκεί, μόλις πριν από λίγα λεπτά, τυλίχθηκε στις φλόγες». Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το δέντρο φωταγωγήθηκε κατά τη διάρκεια μιας δικτυακής χριστουγεννιάτικης ειδικής τελετής την Κυριακή.

Θα στολιστεί ένα νέο δέντρο

«Δεν θα αφήσουμε αυτή τη σκόπιμη και θρασύδειλη πράξη να μας εμποδίσει», είπε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του FOX News Media, Σούζαν Σκοτ, στο προσωπικό του δικτύου. Πρόσθεσε δε, ότι ένα νέο δέντρο θα εγκατασταθεί «ως μήνυμα ότι μπορεί να υπάρχει ειρήνη, φως και χαρά ακόμη και σε μια σκοτεινή στιγμή όπως αυτή».

Θα πραγματοποιηθεί νέα τελετή φωταγώγησης για το δέντρο, όπως επισήμανε.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το