Ελλάδα

«Πυροβόλησα ενστικτωδώς» είπε στην απολογία του ο γιος που ομολόγησε τη δολοφονία στα Ανώγεια

Τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στα Ανώγεια και είχαν ως συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη, έδωσε στην απολογία του ο γιος που ομολόγησε το έγκλημα.

Σε βάρος του 21χρονου και του 54χρονου πατέρα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο 21χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε ενστικτωδώς κατά του Στρατάκη, γιατί το θύμα και τα αδέλφια του είχαν προηγουμένως ανοίξει πυρ κατά του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και ο πατέρας του.

Όπως περιγράφει, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο τους, τα τρία αδέλφια άρχισαν να τους πυροβολούν. Εκείνοι σταμάτησαν και προσπάθησαν να καλυφθούν, ανοίγοντας τις πόρτες οδηγού και συνοδηγού.

Κατά τους ισχυρισμούς τους, ο Στρατάκης κρατώντας ένα 45αρι και ευρισκόμενος σε απόσταση περίπου 15 μέτρων πίσω από το αυτοκίνητο τους πυροβολούσε μία προς την μεριά του οδηγού και μία προς την πλευρά του οδηγού. Πυροβολισμοί όμως έπεφταν και από τα δύο αδέλφια του, τα οποία βρίσκονταν πιο πέρα, όπως αναφέρουν οι κατηγορούμενοι.

«Τότε, πανικόβλητος κι αισθανόμενος έντονα το συναίσθημα του επικείμενου θανάτου μου, από τα χέρια του επιτιθέμενου Εμμανουήλ Στρατάκη, όπως απεδείχθη από τα ευρήματα, με ιδιαίτερα ισχυρό όπλο μεγάλου διαμετρήματος (45άρι), άρπαξα το τουφέκι που ήταν όρθιο στην κονσόλα του αυτοκινήτου και χωρίς να αναπτύξω καν το κοντάκι του, πυροβόλησα ενστικτωδώς προς την μεριά του πυροβολούντος Εμμανουήλ Στρατάκη, χωρίς να έχω στο οπτικό μου πεδίο κανέναν άλλον» ισχυρίστηκε ο 21χρονος κατά την απολογία του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο 54χρονος πατέρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ζωές τους διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο από τα πυρά που δέχονταν ομαδικώς.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκαν συνολικά τουλάχιστον πέντε όπλα και καλεί την πλευρά του θύματος να παραδώσει προς εξέταση έστω το 45αρι, το οποίο έφερε ο νεκρός.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το