Τοπικά

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου άνοιξε σήμερα τις πόρτες της στο κοινό (photos)

Είναι έτοιμο να επέμβουν άμεσα μέρα και νύχτα για να προστατέψουν την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία των συνανθρώπων μας. Ανταποκρίνονται σε περιστατικά ακόμα και αν δεν είναι στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της για το κοινό με αφορμή τον εορτασμό για τους προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος Τρεις Παίδες εν Καμίνω. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική.

Οι επισκέπτες ήταν μεγάλοι αλλά και παιδιά, και είχαν την ευκαιρία να δουν τις εγκαταστάσεις, τα οχήματα, την αποστολή των πυροσβεστών αλλά και τη δουλειά που γίνεται για την επέμβαση τους τη στιγμή των συμβάντων.

 


Σε δεκάλεπτο βίντεο παρουσιάστηκε η ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος και στη συνέχεια οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ενώ βρέθηκαν και στον χώρο όπου σταθμεύονται τα πυροσβεστικά οχήματα. Σε αυτό τον χώρο βρίσκεται και ο στύλος, που υπάρχει στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου από το 1956, όταν και μεταφέρθηκε εκεί η Υπηρεσία. Ο στύλος χρησιμοποιούνταν για την άμεση κάθοδο των πυροσβεστών στο χώρο όπου βρίσκονται τα οχήματα. Πλέον όμως δεν χρησιμοποιείται.
Ο χρόνος αντίδρασης στον οποίο πρέπει οι πυροσβέστες να είναι έτοιμοι για να αναχωρήσουν από την Υπηρεσία είναι τα 20 δευτερόλεπτα. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν συμβεί κάποιο περιστατικό, οι πυροσβέστες φορούν τις μπότες τους , καθώς παραμένουν με τη στολή, και είναι έτοιμοι για αναχώρηση με τα πυροσβεστικά οχήματα.

 


Για την σημερινή ημέρα, ημέρα γιορτής για το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Υποπυραγός Ι. Σακελλαρίου, από το τμήμα πυρασφάλειας της Π.Υ.Βόλου ανέφερε:
«Ευχόμαστε να είμαστε καλά και οι προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος να μας βοηθούν στην αντιμετώπιση κάθε πυρκαγιάς για να είμαστε ασφαλείς και υγιείς για να μπορούμε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας που είναι η διάσωση της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας. Στόχος της σημερινής κίνησης ήταν ένα άνοιγμα στην κοινωνία για να έρθουν οι πολίτες και τα παιδιά σε επαφή με την Πυροσβεστική.
Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πάντα αρωγός σε εκδηλώσεις ενημερωτικού τύπου, με σκοπό την ενημέρωση του νέου πληθυσμού για τη δημιουργία ευσυνείδητων πολιτών, οι οποίοι θα γνωρίζουν τους κινδύνους και θα μπορούν να τους αντιμετωπίσουν με πρόληψη ή με καταστολή τα περιστατικά.

 


Σημειώνεται πως το προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα στη Μαγνησία είναι 95 άτομα ενώ στην περίοδο της αντιπυρικής περιόδου ο αριθμός φτάνει τους 109 πυροσβέστες. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου υπάγονται διοικητικά πέντε κλιμάκια (Αργαλαστής, Αλμυρού, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου).


«Με τα μέσα που διαθέτουμε ανταποκρινόμαστε στα περιστατικά. Υπάρχουν και φορές που υπερβαίνουμε το καθήκον μας αλλά είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας όταν χρειαστούν βοήθεια» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρότυπα Σχολεία: Για αύριο αναβλήθηκε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων

Αν και αρχικά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένονταν σήμερα, Τετάρτη, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες…

29 Μαΐου 2024

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Σε μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή προς τους υποψήφιους των…

29 Μαΐου 2024

Τελικός Conference League: Οπαδός της Φιορεντίνα απασχόλησε την ΕΛΑΣ με ένα… καρπούζι – Δείτε βίντεο

Προσωρινό, τυπικό έλεγχο στο ΟΑΚΑ δέχθηκε ένα οπαδός της Φιορεντίνα πριν τον τελικό του UEFA…

29 Μαΐου 2024

Το E-Thessalia.gr και τα Φροντιστήρια “Εν Τάξη” παρουσιάζουν τις λύσεις των θεμάτων των πανελλαδικών

Το E-Thessalia.gr και τα Φροντιστήρια “Εν Τάξη” παρουσιάζουν τις λύσεις των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.…

29 Μαΐου 2024

«Χιονοστιβάδα» οι αποκαλύψεις για την ψυχολόγο με τις ψευδείς γνωματεύσεις – Τι διευκρινίζει η ΕΛΑΣ για την ταυτότητά της

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις γύρω από την ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εδώ…

29 Μαΐου 2024

Ιαπωνία: Βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τα UFO

Δύο πρώην υπουργοί Άμυνας της Ιαπωνίας συμμετέχουν σε μία ομάδα βουλευτών που σχεδιάζει να σχηματίσει…

29 Μαΐου 2024