Τοπικά

Πυροσβεστικές αντλίες θα προμηθευτεί ο Δήμος Σκιάθου για την πυροπροστασία του νησιού

Στην προμήθεια αντλιών και πυροσβεστικών σωλήνων για την κάλυψη της πυροπροστασίας του νησιού, θα προχωρήσει ο Δήμος Σκιάθου. Η σχετική Τεχνική Έκθεση εγκρίθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκ. Λιακόπουλο, ενώ το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί, ανέρχεται σε 10.784 ευρώ.
Όπως επισημαίνεται στην Τεχνική Έκθεση με την προμήθεια των αντλιών θα εξοπλιστεί ο Δήμος με δύο αντλίες ώστε να προβαίνει άμεσα στην πλήρωση με νερό των οχημάτων που θα συμμετέχουν στην πυρόσβεση σε περίπτωση συμβάντος πυρκαγιάς καθώς και στην αντιμετώπιση πλημμυρισμένων χώρων. Με την προμήθεια αυτή θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του Δήμου Σκιάθου στην αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων.
Η τρίτη αντλία είναι για το πηγάδι των Κουκουναριών λόγω ότι η μία από τις δύο έχει σοβαρή βλάβη και η επισκευή της κρίνεται ασύμφορη.

Με την προμήθεια των πυροσβεστικών σωλήνων θα εξοπλιστεί ο Δήμος ώστε να αντικατασταθούν παλαιότεροι χαλασμένοι. Θα χρησιμοποιηθούν στο δίκτυο πυρόσβεσης των Κουκουναριών αλλά και στα οχήματα του Δήμου που χρησιμοποιούνται στην πυρόσβεση σε περίπτωση συμβάντος πυρκαγιάς.
Οι υποβρύχιες αντλία 6΄΄ θα είναι κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα aisi304. Το μέγιστο μανομετρικό της είναι στα 108m και η μέγιστη παροχή της θα είναι περίπου 36m3/h. Θα διαθέτει στόμιο εξόδου 3΄΄, ενώ θα μπορεί να διακινήσει νερό μέγιστης περιεκτικότητας σε άμμο περίπου 50gr/m3
O ποβρύχιος κινητήρας 6΄΄ θα είναι τριφασικός κινητήρας (3~400V) απευθείας εκκίνησης (DOL) με ονομαστική ισχύ 12,5 HP / 9.3 KW. Θα είναι κατασκευασμένος με εξ’ ολοκλήρου ανοξείδωτα βρεχόμενα μέρη, ενώ η ψύξη και η λίπανση των εδράνων θα επιτυγχάνεται με μίγμα νερού και γλυκόλης.

H αντλία λυμάτων με κοπτήρες 80C21,5-52 θα είναι κατασκευασμένη από χυτοσίδηρο, με ανοξείδωτο aisi420. Θα έχει τριφασικό κινητήρα (3~400V) με ονομαστική ισχύ 1,5KW, θα έχει ενσωματωμένη θερμική προστασία και διπλό μηχανικό στυπιοθλίπτη σε λουτρό από λάδι. Το μέγιστο μανομετρικό θα είναι τα 12m και η μέγιστη παροχή νερού 48 m3/h (στα 2 m).Το στόμιο θα είναι 3” (80mm) και το βάρος περίπου 36 kg. Θα διαθέτει καλώδιο 10m 4X1.5 mm2.
Η αντλία λυμάτων με κοπτήρες 100C42.2-51 θα είναι κατασκευασμένη από χυτοσίδερο, με άξονα ανοξείδωτο AISI420. Θα έχει τριφασικό κινητήρα (3~400V) με ονομαστική ισχύ 2.2KW, ενσωματωμένη θερμική προστασία και διπλό μηχανικό στυπιοθλίπτη σε λουτρό από λάδι. Το μέγιστο μανομετρικό θα είναι τα 13.5m και η μέγιστη παροχή νερού 66 m3/h (στα 3 m). Το στόμιο 4” (100mm) και το βάρος περίπου 70 kg. Θα διαθέτει καλώδιο 10m 4X1.5 mm2.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το