Κόσμος

Πυρκαγιές στις ΗΠΑ: Απειλή για έναν στους έξι Αμερικανούς

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί (ένας στους έξι) ζουν, πλέον, σε περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεγάλες πυρκαγιές, όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία ερευνών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Νέες αναλύσεις δεδομένων έρχονται να αποκαλύψουν για πρώτη φορά ότι μεγάλες εκτάσεις των ΗΠΑ, που παραδοσιακά δεν σχετίζονταν με πυρκαγιές, πλέον απειλούνται κι εκείνες, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η Washington Post.

Σχεδόν 80 εκατομμύρια ακίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημαντικές πιθανότητες να εκτεθούν σε πυρκαγιά, σύμφωνα με το μοντέλο που επεξεργάστηκε το μη κερδοσκοπικό First Street Foundation.

Τις επόμενες δεκαετίες πολλοί άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι σήμερα, σημειώνουν οι συντάκτες της Washington Post, σύμφωνα με την ανάλυση των οποίων το ποσοστό του πληθυσμού των ΗΠΑ που ζει σε περιοχές υψηλού κινδύνου πρόκειται να αυξηθεί μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, από περίπου 16% που είναι σήμερα, σε περίπου 21%.

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί που ζουν σε περιοχές ευάλωτες στις πυρκαγιές θα κατοικούν στον αμερικανικό νότο ενώ δυσανάλογα υψηλός θα είναι ο σχετικός κίνδυνος και για τις μειονότητες, όπως σημειώνεται στο εν λόγω άρθρο.

Οι πυρκαγιές γίνονται πιο έντονες και συχνές λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τα επίπεδα ζέστης και ξηρασίας που σπάνε ρεκόρ έρχονται, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, να «αποξηράνουν» λιβάδια και δάση επιμηκύνοντας παράλληλα και την περίοδο των πυρκαγιών.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια παρουσιάζεται επί του παρόντος να διατρέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους λόγω του μεγάλου μεγέθους της και του μεσογειακού της κλίματος. Αλλά και ευρύτερα, στο νότιο μισό των ΗΠΑ, πολιτείες όπως το Τέξας, η Φλόριντα, η Αριζόνα, η Οκλαχόμα, το Νέο Μεξικό, το Κολοράντο, η Γιούτα, η Βόρεια Καρολίνα και η Νότια Καρολίνα βρίσκονται επίσης στην πρώτη γραμμή αυτού του επιδεινούμενου προβλήματος.

Κατά «σύμπτωση», το Νέο Μεξικό βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Washington Post, ως το 2052 περί τα 32 εκατομμύρια κάτοικοι του αμερικανικού νότου θα ζουν υπό τον κίνδυνο της εκδήλωσης πυρκαγιών.

Πηγή:kathimerini – Με πληροφορίες από Washington Post

Share
Ετικέτες: ΗΠΑπυρκαγιές

Πρόσφατα άρθρα

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Εγκρίθηκαν επιδοτήσεις σε ακόμη 1.368 δικαιούχους

Εγκρίθηκε η καταβολή 3.431.336,24 ευρώ σε άλλους 1.368 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν αιτηθεί επιδότησης, στο…

27 Δεκεμβρίου 2023

Κλειστός σήμερα ο Πύργος του Άιφελ – Απεργεί το προσωπικό

Ο Πύργος του Άιφελ, σύμβολο της πόλης του Παρισιού και ένα από τα μνημεία που…

27 Δεκεμβρίου 2023

Beyonce: Το πατρικό της σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες ανήμερα των Χριστουγέννων

Το σπίτι που μεγάλωσε η σούπερ σταρ Beyonce στο Χιούστον τυλίχτηκε στις φλόγες ανήμερα των…

27 Δεκεμβρίου 2023

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που γέφυρα κομματιάζεται από ορμητικό κύμα λασποβροχής

Προβλήματα σε δημόσιες υποδομές προκάλεσε στο πέρασμα της σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Αργεντινή. Από…

27 Δεκεμβρίου 2023

Σάλος στην Κίνα: Πρωταθλητής του σκάκι… αφόδευσε σε μπανιέρα ξενοδοχείου – Αφαιρέθηκε ο τίτλος του

Ο πρωταθλητής του κινέζικου σκακιού, Yan Chenglong, έχασε τον τίτλο του μετά από καταγγελίες για…

27 Δεκεμβρίου 2023

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας (video)

Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη…

27 Δεκεμβρίου 2023