Τοπικά

Πύρινη λαίλαπα στη Βρύναινα αποτέφρωσε περίπου 300 στρέμματα δάσους – Οι φλόγες έφτασαν 100 μέτρα από τα σπίτια

Σπίτια να εκκενώνονται από τους ενοίκους τους, μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα δάσος στις φλόγες ήταν το σκηνικό χθες το απόγευμα στη Βρύναινα Αλμυρού. Η φωτιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο το βράδυ, αφού έκαψε περίπου 300 στρέμματα δάσους σε υψόμετρο 500 – 600 μ.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 3.50 το απόγευμα στο δάσος που βρίσκεται ανατολικά του οικισμού και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω του πνέοντος ανέμου. Ωστόσο, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν ταχύτατη και στην περιοχή έσπευσαν 20 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες και δύο υδροφόρες από τον Δήμο Αλμυρού, δύο πεζοπόρα οχήματα πυροσβεστών των 12 ατόμων το καθένα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι φλόγες έφθασαν εκατό περίπου μέτρα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού, με την Αστυνομία να τα εκκενώνει από τους ενοίκους τους, κυρίως ηλικιωμένους, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Βρύναινας. Ο αέρας που επικρατούσε στην περιοχή χθες το απόγευμα, δυσχέραινε το έργο της κατάσβεσης και η φωτιά πλησίασε απειλητικά τον οικισμό. Ευτυχώς οι φλόγες άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκε από την κατοικημένη περιοχή, πάλι προς το δάσος, όπου απείλησε δύο ποιμνιοστάσια, χωρίς ευτυχώς να τα καταστρέψει. Οι κτηνοτρόφοι απομάκρυναν τα ζώα τους, ενώ «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, από τον Βόλο, από τη Β΄ ΒΙ.ΠΕ, από την Πύλη Τρικάλων και από την Καρδίτσα.

Στην κατάσβεση βοήθησε και η 8η ΕΜΑΚ. Η πυρκαγιά έκαψε δασική έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων με πουρνάρια και βελανιδιές, ενώ σωτήρια ήταν η επέμβαση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, που περιόρισαν με τις ρίψεις νερού το πύρινο μέτωπο. Επικεφαλής της προσπάθειας κατάσβεσης τέθηκε ο περιφερειακός διοικητής Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής κ. Φαλάρας, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που κοινοποίησε και σχετικές φωτογραφίες και ο δήμαρχος Αλμυρού Ευ. Χατζηκυριάκος, που εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για την ταχύτατη επέμβαση της Πυροσβεστικής. Παράλληλα ο Δήμος Αλμυρού προσέφερε και δύο εκσκαπτικά μηχανήματα για τη διάνοιξη δασικών δρόμων. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το