Πολιτισμός

Πυρήνας πολιτισμού που κρατάει ζωντανή την παράδοση το Χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας του Χορευτικού, του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Συραϊνώ Μπαράκη απηύθυνε χαιρετισμό και μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών, τα παιδιά, τον χοροδιδάσκαλο Γεώργιο Γεωργίου καθώς και τους φίλους του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Σκιάθου κ.Θεόδωρος Τζούμας, ο οποίος ευχήθηκε καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο του Συλλόγου Γυναικών και πολύ περισσότερο στο χορευτικό του συγκρότημα, επισημαίνοντας ότι είναι ένας πυρήνας πολιτισμού που κρατάει ζωντανή την παράδοση του τόπου. Υποσχέθηκε δε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στο έργο του.
Τις ευχές του απηύθυνε επίσης ο χοροδιδάσκαλος κ Γιώργος Γεωργίου, ενώ ακολούθησε χορός από τα χορευτικά τμήματα και μετά γλέντι για όλους.


Η εξαργύρωση του φλουριού της βασιλόπιτας περιελάμβανε δύο δώρα από το Σύλλογο, εκ των οποίων το ένα δόθηκε στο παιδικό τμήμα, το άλλο στο τμήμα ενηλίκων του χορευτικού. Χάρις στην ευγενική χορηγία της ζωγράφου Μαρίας Καλατζή κληρώθηκε και τρίτο έργο (εικαστική δημιουργία της) προς όλα τα τμήματα του χορευτικού συγκροτήματος. Ο Σύλλογος Γυναικών συνεχάρη τη Σκιαθίτισσα εικαστικό για την ευγενική της χειρονομία και ευχήθηκε η κίνησή της να βρεί και άλλους μιμητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το