Τοπικά

«Πυρά» κατά της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου

Για απόλυτη απαξίωση του άνεργου νέου, «πάγια τακτικά της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου», κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Χαράλαμπος Πάσχος. Σε ανακοίνωση καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου αναφέροντας τα εξής:
«Την απόλυτη απαξίωση ζουν καθημερινά οι άνεργοι νέοι και νέες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, αφού η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει παγιοποιήσει αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης, σ’ όποιον τομέα μπορεί και της δίνεται η ευκαιρία. Πρωτοφανές, όμως, είναι το φαινόμενο παραχάραξης των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, που αποφασίσθηκε στο Νομικό Πρόσωπο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 20-9-2017. Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνεδρίαση, το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε στη σύνταξη προκήρυξης με τους όρους πρόσληψης εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ.

Μετά από διαμαρτυρίες τριών χρόνων ήρθε η απόλυτη δικαίωση για τις απόψεις και τις θέσεις μας, αφού ο νομοθέτης ζητεί από φέτος οι συμβάσεις στα ΚΔΑΠ να γίνονται με όρους ΑΣΕΠ. Κι ενώ αυτή η παρέμβαση θα έπρεπε να τους «συμμορφώσει» και να τους «συνετίσει» διορθώνοντας τα κακώς πεπραγμένα των προηγούμενων ετών, αυτοί αντίθετα στο επίμαχο θέμα ψήφισαν με ψήφους 5 υπέρ 2 κατά, τον ακόλουθο πίνακα αξιολόγησης – μοριοδότησης για τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ, που θα έκανε ακόμη και τον θρυλικό «Μαυρογυαλούρο» να δείχνει «αθώα περιστερά».

Πίνακας Αξιολόγησης: Μοριοδότηση υποψηφίων εκπ/κων ΚΔΑΠ: 1. Προϋπηρεσία στον φορέα: 35%!!! 2. Διδακτική προϋπηρεσία στο αντικείμενο 10%!!! 3. Τίτλοι σπουδών: 25%. 4. Εντοπιότητα: 15%. 5. Ανεργία: 5%;
Δηλαδή με απλά λόγια ο Χ ή Ψ που δούλεψε ήδη τρία χρόνια στα ΚΔΑΠ, πριμοδοτείται επιπλέον με 45% (35+10 από το 1. και 2.) σε αντίθεση με τον άνεργο εκπαιδευτικό που επί τρία χρόνια δεν είχε εργαστεί ούτε μια μέρα και πριμοδοτείται μόλις με 5%!!!
Θεωρούμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο ευτελίζεται εντελώς ο θεσμός πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ και φυσικά αντιδράσαμε στην ψήφιση της συγκεκριμένης απόφασης. Καλούμε δε τη Δημοτική Αρχή που υπαγορεύει τέτοιες μεθοδεύσεις, να αποστείλει αν τολμά τη συγκεκριμένη απόφαση, μέσω του Νομικού Προσώπου, τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο και στο συμβούλιο του ΑΣΕΠ, ώστε να αποδειχθεί περίτρανα ποιος έχει δίκιο. Επειδή όμως είμαστε πεπεισμένοι για τις «αγαθές προθέσεις» τους, τους ενημερώνουμε ότι θα το πράξουμε μόνοι μας, προς τις παραπάνω υπηρεσίες και θεσμούς, ώστε να γνωρίζουν όλοι τον ευτελισμό των διαδικασιών πρόσληψης ανέργων που συντελείται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το