Τοπικά

Πυρ ομαδόν από τα Σωματεία Αναπήρων της Μαγνησίας κατά του Λαζόπουλου

αναπηρια

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”, ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας,  ο Σύλλογος Γονέων & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Μαγνησίας  και το Σωματείο ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας “ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ” αναφερόμενοι στη χθεσινή δήλωση του κ. Λάκη Λαζόπουλου στην εκπομπή του :

“ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ”

Με μεγάλη έκπληξη και στεναχώρια ακούσαμε τη δήλωση του κ. Λάκη Λαζόπουλου.

Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης.

Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει “Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας;”

Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση του κ. Λάκη Λαζόπουλου που, ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, είναι κάτι αδιανόητο.

Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο.

Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης.

Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά.

Δηλαδή, για τον κ. Λάκη Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη Στίβεν Χόκινγκ αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, “καθηλωμένος σε μία ιδέα”.

Περιμένουμε από τον  κ. Λάκη Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το