Τοπικά

Πτυχίο με μάστερ θα λάβουν σήμερα οι τελειόφοιτοι της Γεωπονικής Σχολής του Π.Θ. 

Πτυχίο με ενσωματωμένο το μάστερ θα λάβουν σήμερα οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Και θα είναι η πρώτη φουρνιά αποφοίτων που θα έχει αυτό το προνόμιο με τον αναβαθμισμένο τίτλο σπουδών.
Ημέρες ορκωμοσιών σήμερα και αύριο για τα Τμήματα της Γεωπονικής και Πολυτεχνικής Σχολής στον Βόλο. Και σε αυτές τις ορκωμοσίες υπάρχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα, καθώς για πρώτη φορά θα δοθεί πτυχίο που θα είναι ενταγμένο και το μάστερ, δηλαδή το μεταπτυχιακό.

Η αλλαγή αυτή αφορά στα πτυχία των πενταετών σπουδών και οι σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για να κατοχυρώσουν αυτό το δικαίωμα.
Έτσι οι σημερινοί απόφοιτοι θα κρατούν στα χέρια τους ένα πτυχίο, το οποίο θα έχει και το μάστερ μαζί και θα βοηθηθούν στις αιτήσεις που κάνουν για προσλήψεις από διαγωνισμούς του δημοσίου και άλλων φορέων, ενώ θα ενισχυθεί και το βιογραφικό τους.

Βέβαια οι ίδιοι οι απόφοιτοι, αν θέλουν να εξειδικεύσουν περισσότερο τις γνώσεις σε κάποιο τομέα, θα πρέπει να εκπονήσουν ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Τσιρόπουλος επισήμανε πως «οι απόφοιτοι θα λάβουν ένα πτυχίο που είναι ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος μεταπτυχιακού επιπέδου. Αυτό έγινε από τον Σεπτέμβριο του 2018 που κάναμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να καταδείξουμε ότι το πρόγραμμα σπουδών που έχουμε πρακτικά από το 2000 εμπίπτει σε διατάξεις του σχετικού νόμου έχοντας εξασφαλίσει και τη σχετική έγκριση της ΑΔΙΠ. Έτσι το πτυχίο θα αντιστοιχεί στο επίπεδο 7 του διεθνούς πλαισίου προσόντων. Βέβαια και τα μεταπτυχιακά μας έχουν τη λογική της εξειδίκευσης. Για τα εργασιακά ζητήματα και την εξασφάλιση μορίων οι απόφοιτοι με το πτυχίο και το μάστερ έχουν μια καλή προοπτική. Αντίστοιχα συμβαίνει για τα τμήματα της πολυτεχνικής σχολής, αλλά και το άλλο τμήμα της Γεωπονικής που ασχολείται με την ιχθυολογία».

Αναφορικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων είπε πως «μέχρι πριν τα χρόνια της κρίσης όλες οι μετρήσεις και καταγραφές που είχαν γίνει από το Πανεπιστήμιο, ήταν σε πολύ καλό επίπεδο για την απορρόφησή τους. Βέβαια μέσα στην κρίση δεν έχει γίνει κάποια αντίστοιχη μέτρηση. Πάντως στο τμήμα μας έχουμε φοιτητές από όλη την Ελλάδα, ακόμη και την Κύπρο, ενώ και οι βάσεις εισαγωγής του βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το