Τοπικά

Πτυχίο για 35 φοιτητές στη Φυτική Παραγωγή

 

Στους 35 ανέρχονται οι φοιτητές που ορκίστηκαν χθες στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της σχολής και θύμισε την παλιά κανονικότητα, καθώς παρευρίσκονταν γονείς, συγγενείς και φίλοι των φοιτητών τηρώντας βέβαια τα υγειονομικά μέτρα.
Ο Δημήτρης Ράπτης το Μεσολόγγι διάβασε χθες τον όρκο στην ορκωμοσία του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος. Έλαβε βαθμολογία 8,17 και μπόρεσε να λάβει το πτυχίο προσπαθώντας συνεχώς για το καλύτερο.
«Αφήνω τη σχολή με πολύ όμορφα συναισθήματα. Ειδικά τα πρώτα τρία χρόνια που ήταν διά ζώσης τα μαθήματα, ήταν πολύ ξεχωριστά. Δυστυχώς ακολούθησε ο κορωνοϊός που μας ταλαιπώρησε, καθώς μας οδήγησε στην τηλεκπαίδευση. Είχαμε να έρθουμε σχεδόν δύο χρόνια στη σχολή. Ωστόσο καθηγηαπό τές και φοιτητές κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, ώστε να συμπληρωθούν όποια κενά προέκυπταν. Παράλληλα λόγω της κατάστασης που είχε προκληθεί μέσα στην πανδημία από την τηλεκπαίδευση, οι φοιτητές δεθήκαμε ακόμη περισσότερο, είδαμε το κοινό μας συμφέρον και καλό και προσπαθήσαμε να μην χάσουμε κάτι σημαντικό από τη σχολή».
«Στόχος μου», όπως μας είπε «είναι να γίνω ένας καλός γεωπόνος, ενώ στο μέλλον μπορεί να κάνω και κάποιο μεταπτυχιακό. Η οικογένειά μου διατηρεί κάποιες καλλιέργειες με ελιές και θα ήθελα να τις αξιοποιήσω».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος κ Νίκος Τσιρόπουλος δήλωσε πως «είναι η δεύτερη φορά μέσα στην περίοδο της πανδημίας που διεξάγουμε διά ζώσης την ορκωμοσία. Η πρώτη ήταν τον Ιούλιο του 2020 που έγινε στον αύλειο χώρο της Σχολής. Μάλιστα μας έχει μείνει αξέχαστη αυτή η ορκωμοσία, καθώς έγινε στις 9 το πρωί για να αποφύγουμε τη ζέστη και βρέθηκε πλήθος κόσμου. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε χθες εδώ στο αμφιθέατρο».
Παράλληλα ανέφερε πως «σε όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας είχαμε μια υποδειγματική συνεργασία με τους φοιτητές που ανταποκρίθηκαν πλήρως στα νέα δεδομένα με τα μέτρα περιορισμού. Υπήρχε μια αλληλοεκτίμηση που φάνηκε, ενώ αποδείχθηκε πως η νέα γενιά αντιλαμβάνεται με υπευθυνότητα τη ισοβαρή κατάσταση και φέρεται αντίστοιχα».
Χθες ορκίστηκαν 27 προπτυχιακοί φοιτητές, πέντε μεταπτυχιακοί φοιτητές και τρεις διδάκτορες.
Ερωτηθείς ο κ. Τσιρόπουλος για τις εργασιακές προοπτικές των αποφοίτων είπε πως «σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς οι προοπτικές είναι καλές.
Επίσης κοιτώντας τα στατιστικά στοιχεία του τμήματός μας, είδαμε πως σημαντικός αριθμός των αποφοίτων μας έχει αξιόλογες θέσεις σε ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Υπολογίζουμε 18 άτομα ότι βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις, ενώ θα προσπαθήσουμε να έχουμε και μια σύνδεση όσον αφορά στη διδακτική διαδικασία. Δηλαδή να μας κάνουν μια διάλεξη ή να εκπονήσουν ένα σεμινάριο στο αντικείμενο που δραστηριοποιούνται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το