Τοπικά

Πτυχία από την ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου για 190 σπουδαστές Θεσσαλίας

Η απονομή των πτυχίων παιδαγωγικής επάρκειας και συμβουλευτικής πραγματοποιήθηκε χθες από την ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο. Συνολικά 190 απόφοιτοι έλαβαν το πτυχίο τους μετά από ένα χρόνο κατάρτισης.
Στην ΑΣΠΑΙΤΕ υλοποιούνται δύο προγράμματα, το ένα ΕΠΑΙΚ, που αφορά την ετήσια κατάρτιση για την παιδαγωγική επάρκεια σε αποφοίτους σχολών που θέλουν να διδάξουν στη δημόσια εκπαίδευση, και τη συμβουλευτική μέσω του προγράμματος ΠΕΣΥΠ.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεδριακού Κέντρου γέμισε από σπουδαστές και τα χαμόγελα για την επιτυχία περίσσευαν.

Στο πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ συμμετέχουν και αρκετοί εκπαιδευτικοί. Τέσσερις διευθυντές σχολείων της Μαγνησίας που πήραν το πτυχίο μίλησαν για το πρόγραμμα.
Ο διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου κ. Γιάννης Τσοκανάκης επισήμανε πως «όλοι έχουμε υποχρέωση να προσπαθούμε για τη διεύρυνση των γνώσεών μας προς όφελος των μαθητών μας και του εκπαιδευτικού έργου. Γι’ αυτό και αποφάσισα να τελειώσω το πρόγραμμα της συμβουλευτικής και να το αξιοποιήσω στο σχολείο. Είναι ένα πρόγραμμα με εργασίες, προόδους, πτυχιακή εργασία».
Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Καραφέρης ανέφερε πως «ήταν πολύ χρήσιμο το πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ, γιατί η συμβουλευτική χρειάζεται για όλα τα επαγγέλματα, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση».

Παίρνοντας τον λόγο ο διευθυντής του ΓΕΛ Αλμυρού κ. Γιάννης Θεοδώρου επισήμανε πως «ο επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών είναι απαραίτητος στο σχολείο, οι μαθητές χρειάζονται συμβουλές και θα πρέπει εμείς ως εκπαιδευτικοί να είμαστε καταρτισμένοι για να τους βοηθήσουμε».
Ο διευθυντής του Δημοτικού Σέσκλου κ. Αντώνης Κοκκάλας τόνισε πως «ο επαγγελματικός προσανατολισμός θα πρέπει να ξεκινά και από το δημοτικό» και πρόσθεσε πως «παρακολούθησα το πρόγραμμα για την ενίσχυση των γνώσεων και την καλύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης».
Ο υπεύθυνος της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου κ. Χρήστος Γκόβαρης τόνισε πως «από το πρόγραμμα ΕΠΑΙΚ αποφοίτησαν 147 σπουδαστές και 39 σπουδαστές από το ΠΕΣΥΠ. Η χρονιά κύλησε πολύ ομαλά και με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα. Οι σπουδαστές προέρχονται κυρίως από τη Θεσσαλία και άλλες περιφέρειες και θεραπεύουν ειδικότητες κυρίως της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Και στο ΠΕΣΥΠ έχουμε εξαιρετικές περιπτώσεις εκπαιδευτικών και άλλων συμμετεχόντων που θέλουν να κάνουν καλύτερη διαχείριση των παιδαγωγικών σχέσεων στο σχολείο τους».
Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ΕΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ συνεχίζονται μέχρι και τις 23 Ιουλίου Ιουλίου. Η κλήρωση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο ΕΑΠ, με την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθείται στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Φωτό: Από αριστερά οι κ.κ. Τσοκανάκης, Καραφέρης, Θεοδώρου και Κοκκάλας 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το