Τοπικά

Πτώση του τζίρου παρά το ντελίβερι για επιχειρήσεις στον Βόλο

Μπορεί η πλειονότητα των επιχειρήσεων και καταστημάτων να έχει αναστείλει τη λειτουργία του λόγω των μέτρων αντιμετώπισης και αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο κάποιες επιχειρήσεις, όπως αυτές που προσφέρουν υπηρεσίες ντελίβερι, εξακολουθούν να λειτουργούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει, για πολλούς και διάφορους λόγους, ότι η κίνηση έχει αυξηθεί. Απεναντίας ο τζίρος πέφτει κατακόρυφα και είναι αμφίβολο αν θα αντέξουν οικονομικά.

Ο Βασίλης Τόπας, πρόεδρος της Ένωσης Περιπτερούχων Ν. Μαγνησίας, που διατηρεί επιχείρηση στη Νέα Ιωνία, τόνισε ότι η κατανάλωση έχει πέσει κατακόρυφα από αυτούς που αγόραζαν από το μαγαζί, ενώ αύξηση έχει παρατηρηθεί στις παραγγελίες με ντελίβερι.
«Μιλάμε για οικονομική καταστροφή για τους περιπτερούχους. Πολλοί συνάδερφοι έχουν κλείσει τα περίπτερά τους γιατί φοβούνται. Δεν έχουν και κόσμο για να τα κρατήσουν ανοιχτά, αφού βοηθούσαν και οι γονείς, οι οποίοι λόγω ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, φοβούνται και δεν βοηθούν. Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί περιπτερούχοι να ανοίγουν για λίγη ώρα» επισήμανε για να προσθέσει ότι τις επόμενες μέρες πολλοί είναι οι περιπτερούχοι που θα κατεβάσουν ρολά.

Ο Τρύφωνας Κόγιας πήρε μέτρα ασφαλείας και το κρεοπωλείο του εξυπηρετεί και με ντελίβερι

Ο Τρύφωνας Κόγιας διατηρεί κρεοπωλείο στον Βόλο και προχώρησε σε μέτρα ασφαλείας, τοποθετώντας πλέξι γκλας στην είσοδο του μαγαζιού του, ώστε να μην εισέρχονται οι πελάτες στο κρεοπωλείο και να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας. Ο λόγος, όπως ο ίδιος είπε, ήταν γιατί ο κόσμος φοβόταν για αυτό και άρχισε να λειτουργεί και με ντελίβερι, στέλνοντας παραγγελίες κατ’ οίκον.
Ο ίδιος διατηρεί και ψητοπωλείο, για το οποίο σημείωσε ότι η κατανάλωση έχει πέσει όσον αφορά στο take away, ενώ τις τελευταίες δύο μέρες άρχισε δειλά-δειλά να ανεβαίνει κάπως το ντελίβερι.

Ο Θανάσης Τσαπραΐλης, που διατηρεί επιχείρηση με καφέ, κρέπες, τυροπιτοειδή και σάντουιτς, ανέφερε ότι από την περασμένη Δευτέρα έχει παρατηρηθεί βουτιά και στο take away, αλλά και στο ντελίβερι, που φτάνει το 60%.
«Ο λόγος είναι ότι λόγω του κορωνοϊού ο κόσμος φοβάται και δεν βγαίνει ούτε έξω, αλλά ούτε παραγγέλνει από το σπίτι του. Βέβαια για το δεύτερο ο λόγος είναι, πιστεύω, πως ο κόσμος δεν έχει χρήματα πλέον, διότι υπό τον φόβο του κορωνοϊού έτρεξε στα μάρκετ και διέθεσε μεγάλα ποσά για να ψωνίσει» σημείωσε ο ίδιος.
Ο Αντώνης Μπακομήτρος, εργαζόμενος σε καφέ με ντελίβερι, σημείωσε ότι η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με μία λέξη: «Χάλια». Ο ίδιος ανέφερε ότι ο καφές στο χέρι έχει μειωθεί κατά πολύ, από τη στιγμή που έκλεισε και η εμπορική αγορά, ενώ και οι παραγγελίες έχουν σημειώσει πτώση.

Ο Κ. Χάνος σημείωσε πως η κίνηση έχει μειωθεί και λίγοι είναι αυτοί που παραγγέλνουν καφέ για το σπίτι τους

Από την πλευρά του ο Κων. Χάνος, εργαζόμενος στο ίδιο καφέ take away, τόνισε πως από τη στιγμή που είναι λίγοι αυτοί που εργάζονται, η κίνηση έχει πέσει, ενώ λίγοι είναι και αυτοί που παραγγέλνουν καφέ για το σπίτι τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το