Παραπολιτικά

Πτώματα σε αποσύνθεση “Θ”

Η αίσθηση της κρίσης γίνεται σε αυτή την πόλη οξύτερη από τη µια ηµέρα στην άλλη, σαν την έξαρση µιας εµπύρετης κατάστασης.

Η αποκορύφωση ήρθε με το νεκροταφείο ζώων που εντοπίστηκε στις Γλαφυρές. Οι εικόνες ήταν φρικιαστικές και δεν τις χωρούσε ανθρώπου νους. Την ίδια ώρα σε ραδιόφωνα και κανάλια ο Τάσος Μπατζιάκας, αντιδήμαρχος «υπεύθυνος» για το πρόβλημα των αδέσποτων, λοιδορούσε τις Φιλοζωικές, λες και το πρόβλημα εντοπίζεται στην ύπαρξη των φιλόζωων, λες και το πρόβλημα δεν είναι ο διασυρμός της πόλης στο πανελλήνιο και όχι μόνο, λες και το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα υποσιτισμένα και νεκρά ζώα.

Ανάσχεση της ελεύθερης αυτής πτώσης δεν πρόκειται να υπάρξει. Οι εκπρόσωποι αυτής της πόλης με την αντίληψη του δημόσιου ρόλου τους δείχνουν να ζουν αλλού… εκτός πραγματικότητας.

Δείχνουν να βιώνουν την πραγματικότητα σε ένα ιδιόμορφο περιβάλλον που δημιούργησαν και τα προβλήματα που οι ίδιοι γεννούν όχι μόνο δεν τους αφορούν, αλλά τους ενοχλούν. Αδυνατούν να κοιτάξουν την πραγματικότητα που δημιουργούν και να την αντιμετωπίσουν. Τους ενοχλεί η κοινωνία, λες και είναι αυτή που παρασιτοζωεί και απαιτεί λύσεις. Εκμεταλλεύονται την απουσία κοινωνικής συνοχής και την ανυπαρξία συλλογικών ευαισθησιών και αρχών από την πλειοψηφία του κόσμου, που βιώνει την κρίση σε συνθήκες απομονωτισμού, για να απευθυνθούν στα πιο ταπεινά ένστικτα. Απαξιώνουν εκείνους, τους λίγους, που λειτουργούν συλλογικά, που απαιτούν νομιμότητα, που απαιτούν ευαισθησία, δημοκρατία και παλεύουν για αυτές τις αξίες.

Οι μάσκες έχουν πέσει από την πρώτη ημέρα, απλά τώρα η κατάσταση λαμβάνει και τραγικές διαστάσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το