ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης

Ελλάδα

Βόλος: Πέθανε 44χρονος από εγκεφαλικό 

Τοπικά

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για την απεργία στις 3 Οκτωβρίου

Ελλάδα

Πολιτισμός

«Ψυχολογία Συριανού συζύγου» με τον Μιχ. Μητρούση από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου

Το καλοκαίρι παρουσιάστηκε στο χωριό του Λαύκου η παράσταση «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη, σε μορφή αναλογίου, με τον Μιχάλη Μητρούση.
Πρόκειται για ένα έργο που παίχτηκε στο θέατρο Χυτήριο 1999-2000-2001 με τεράστια επιτυχία.

Η «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» (1894) είναι ένα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του ροϊδικού έργου και αποτελεί ταυτόχρονα ένα δείγμα τού ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του με δόσεις σάτιρας.
Ο ήρωας, γόνος πλούσιας οικογένειας της Σύρου την εποχή της ακμής της, εξιστορεί πώς έφτασε στη δεινότατη θέση να είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του, έστω κι αν πέρασαν… οκτώ μήνες από τον γάμο τους παρ’ ότι δεν την παντρεύτηκε από έρωτα.
Ο Εμμανουήλ Ροΐδης (1836-1904), ο συγγραφέας της «Πάπισσας Ιωάννας», δίνει σ’ αυτή τη νουβέλα, με το γνωστό δηκτικό, σατιρικό κι εύστοχο πνεύμα του, ένα από τα απολαυστικότερα κείμενα της λογοτεχνίας μας.

Ο Μιχάλης Μητρούσης καταφέρνει μέσω του θεατρικού αναλογίου, της απλής καθαρεύουσας και του εξαιρετικού του ταλέντου να μεταδώσει το πολύπλευρο ύφος του κειμένου.
«Ο ηθοποιός θα παρουσιάσει την ίδια παράσταση τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Παρκ σε ένα εορταστικό απογευματινό, για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του Ομίλου μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το