Χωρίς κατηγορία

Ψήφος εμπιστοσύνης: Τι θα κάνουν οι 23 ανεξάρτητοι βουλευτές;

βουλή 5

Το βλέμμα και τα αφτιά στραμμένα στους εικοσιτρείς ανεξάρτητους βουλευτές έχουν τα κοινοβουλευτικά επιτελεία των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις τους  αναφορικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά και την στάση που θα τηρήσουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τους δεκατέσσερις βουλευτές που αποτελούν την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και τους εννέα που παραμένουν χωρίς κοινοβουλευτική στέγη.

Η πλειοψηφία αυτών έχει ήδη τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και ως πρώτο συμπέρασμα προκύπτει ότι κανείς από αυτούς δεν θα δώσει την θετική του ψήφο στην σημερινή διαδικασία. Ενδεχομένως όμως ορισμένοι εξ αυτών να δηλώσουν «παρών» ή να απέχουν συνειδητά συμπεριφορές που τα μέλη του κυβερνητικού στρατοπέδου τις ερμηνεύουν ως θετική ανταπόκριση ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Παρών» θα δηλώσει – όπως ο ίδιος έχει προαναγγείλει – ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός ενώ ο κ. Γιώργος Νταβρής είπε ότι προτιμά να είναι «απών ωσεί παρών». Ο κ. Χρήστος Αηδόνης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο πρόσθεσε όμως ότι δεν επιθυμεί τις πρόωρες εκλογές.

Ερωτηματικό για την τελική του στάση, αν και ορισμένοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι θα κινηθούν μεταξύ «παρών» και αποχής, μπαίνει στους Μίμη Ανδρουλάκη, Κατερίνα Μάρκου και Μίκα Ιατρίδη. Οι Ανδρουλάκης και Μάρκου δεν έχουν καν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών ενώ η κυρία Ιατρίδη δεν μίλησε αν και βρισκόταν στις πρώτες θέσεις τους καταλόγου.

Στην μη στήριξη της δεδηλωμένης προσανατολίζονται οι: Πέτρος Τατσόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Οδυσσέας Βουδούρης, Κωνταστίνος Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Πάρις Μουτσινάς, Γιάννης Κουράκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Σπύρος Λυκούδης, Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Οικονόμου και Ραχήλ Μακρή.

Ερωτηματικό μπαίνει και στην τελική στάση που θα κρατήσει ο προερχόμενος από την Χρυσή Αυγή Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Να σημειωθεί πως από την διαδικασία θα απουσιάζουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος όπως και ο ανεξάρτητος Στάθης Μπούκουρας.

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το