Τοπικά

Ψηφίστηκε η κατάργηση των εξετάσεων ενεργειακών επιθεωρητών

ΤΕΕ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Υπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του π.δ. 148/2009 και άλλες διατάξεις», στο οποίο έχουν ενσωματωθεί οι διατάξεις με τις αλλαγές για τους ενεργειακούς επιθεωρητές.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις καταργήθηκαν οι εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών, γεγονός που επιβεβαιώνει πλήρως την στάση του ΤΕΕ Μαγνησίας, που εδώ και χρόνια ζητούσε την κατάργησή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν το πρώτο Περιφερειακό Τμήμα σε όλη τη χώρα που ζήτησε ανοιχτά και με επίσημα έγγραφά του, την πλήρη κατάργηση των εξετάσεων των ενεργειακών επιθεωρητών, διαφωνώντας με την μέχρι πρότινος ισχύουσα νομοθεσία.

Σημειώνεται πως οι νέες τρεις τάξεις ενεργειακών επιθεωρητών είναι οι εξής:
Α’ ΤΑΞΗ: Διπλωματούχοι μηχανικοί από την κτήση του διπλώματος και πτυχιούχοι 1 χρόνο μετά την κτήση του πτυχίου τους έχουν δικαίωμα για επιθεωρήσεις σε κτίρια μέχρι 250m2.
Β’ ΤΑΞΗ: Εντάσσονται οι Α’ τάξης με αποδεδειγμένη εμπειρία (30 επιθεωρήσεις Α Τάξης). Οι Β’ τάξης έχουν το δικαίωμα επιθεωρήσεων σε κτίρια μέχρι 1000m2.
Γ’ ΤΑΞΗ: Εντάσσονται οι Β’ τάξης με αποδεδειγμένη εμπειρία (10 επιθεωρήσεις Β’ Τάξης). Οι Γ’ τάξης έχουν το δικαίωμα επιθεωρήσεων σε κτίρια χωρίς όριο επιφανείας. Όσοι έχουν επιτύχει στις εξετάσεις εντάσσονται αυτόματα στην Γ’ κατηγορία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το