Τοπικά

Ψηφίστηκαν τα τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης στον Δήμο Βόλου

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και τα τέλη άρδευσης. Οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών κ.κ. Νάνος και Μιτζικός ζήτησαν μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο Α. Μπέος δήλωσε ότι «εμείς δεν κάνουμε λαϊκισμούς. Καμία διακοπή δεν έγινε σε χρόνια άνεργο, πολύτεκνο και άνθρωπο με προβλήματα. Υπήρχε απόφαση για διακοπή παροχής στα 80 ευρώ και πλέον η απόφαση είναι για διακοπή σε οφειλές άνω των 600ευρώ. Στείλαμε και ειδοποιητήρια σε μεγαλοοφειλέτες και φυσικά πρόσωπα. Η στάση που κρατάμε είναι υπέρ των πολιτών».
Ανέφερε ότι μεταξύ αυτών που οφείλουν πολλά χρήματα στη ΔΕΥΑΜΒ είναι το Στρατόπεδο Γεωργούλα και το Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο ωστόσο όπως είναι γνωστό έχει προχωρήσει σε ρύθμιση και εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς του.

Ο κ. Μιχ. Μιτζικός αναφέρθηκε στο ζήτημα της αποχέτευσης στα χωριά του Πηλίου, υποστηρίζοντας ότι αν δεν αποσυνδεθεί η κατανάλωση νερού από την αποχέτευση είναι λογικό να συνεχίσουν να υπάρχουν αντιδράσεις. Υπενθύμισε ότι τα τοπικά συμβούλια έχουν προτείνει να υπάρχουν δύο διαφορετικά ρολόγια. «Το κόστος σύνδεσης της αποχέτευσης στα ορεινά χωριά του Πηλίου είναι μεγαλύτερο απ’ ότι στην πόλη και θα επιβαρυνθούν με 1.000 – 1.500 ευρώ γι΄αυτό και προτείναμε να εφαρμοστεί φόρμουλα ώστε να εξοικονομείται το ποσό αυτό από τα έσοδα της κοινότητας» είπε και πρότεινε να γίνει μια λελογισμένη μείωση των τιμολογίων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, που ζήτησε να μειωθούν τα τιμολόγια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το