Τοπικά

Ψήφισμα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων για την απόσπαση της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κασσαβέτειας

Με ψήφισμά τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Σύλλογο Υπαλλήλων των φυλακών Κασσαβέτειας και καταγγέλλουν ως άδικη, αδικαιολόγητη και αναίτια την απόσπαση της πρώην διευθύντριας του Κ.Κ. Κασσαβέτειας. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα:

Με απόφαση της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου αποσπάται από την Κασσαβέτεια σε άλλο κατάστημα κράτησης, παρά την θέλησή της και μετά από 23 χρόνια υπηρεσίας.
Η απόσπασή της αυτή έρχεται ως συνέχεια του υποβιβασμού της από τα αρμόδια όργανα, από τμηματάρχης σε απλό διοικητικό όργανο, ενώ είχε κριθεί και προαχθεί από αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Αιτία όλων, συνδικαλιστική δράση και έκφραση δημοκρατικών και αγωνιστικών απόψεων. Δέχτηκε η ίδια, όπως και άλλα μέλη του Δ.Σ. απειλές μετά την τελευταία μαζική Γενική Συνέλευση όπου όλοι οι εργαζόμενοι με αφορμή άλλο περιστατικό κατήγγειλαν το καθεστώς των αποσπάσεων από την ηγεσία του Υπουργείου , τις τοποθετήσεις χωρίς κρίση σε θέσεις ευθύνης κομματικά αρεστών, ανεξάρτητα υπηρεσιακής κατάρτισης και εμπειρίας.
Πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εσωτερικών με νέα νομοθετική πρωτοβουλία δήλωνε στη Βουλή ότι, «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στόχος της είναι να βάλει τέλος στην κομματοκρατία στο δημόσιο και να ενισχύσει την αξιοκρατία και αξιολόγηση». Η υποκρισία στο μεγαλείο της .
Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη, η απόσπαση της υπαλλήλου, η επαναφορά της στην προηγούμενη θέση της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το