Τοπικά

Ψήφισμα στήριξης των πρώην εργαζόμενων του σούπερ μάρκετ “Καρυπίδη” Αλμυρού

Το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας στην συνεδρίαση τους στις 28/9/2-22, ενέκρινε την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την στήριξη του αγώνα των πρώην εργαζόμενων του σούπερ μάρκετ “Καρυπίδη” Αλμυρού.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Οι πρώην εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ “Καρυπίδη” Αλμυρού, νυν «Μάρκετ Ιν» όπως και οι συνάδελφοι τους σε όλη την Ελλάδα, δίνουν έναν μακροχρόνιο αγώνα, για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμα τους στην εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Όλο αυτό το διάστημα στέκονται όρθιοι κόντρα στις πιέσεις από την εργοδοσία προηγούμενη και τωρινή και τις προβοκατόρικες κινήσεις από μεριά της, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων για επίλυση του προβλήματος τους, παρά την καταστολή οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις και με προσφυγές στα δικαστήρια, για να βρουν το δίκιο τους.
Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι του πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη» και νυν «Μάρκετ Ιν» του Αλμυρού, έχουν προσφύγει στο εφετείο Λάρισας καθώς η εταιρεία αρνείται να τους δεχτεί πίσω στην εργασία τους.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, δηλώνει την στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των πρώην εργαζόμενων του σούπερ μάρκετ “Καρυπίδη” Αλμυρού, νυν «Μάρκετ Ιν». Ζητάει να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα τους, να γυρίσουν πίσω στην εργασία τους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, να εφαρμόσει η εργοδοσία της «Μάρκετ Ιν» το προεδρικό διάταγμα 178/2002 περί διαδοχής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το