Τοπικά

Ψήφισμα Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τον ΕΟΠΥΥ

giatroi

Αντιδρά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ να επιστρέψουν οι ιατροί αλλά και τα διαγνωστικά κέντρα από 45% έως και 60% των χρημάτων που έχουν πληρωθεί ή θα πληρωθούν για το πρώτο εξάμηνο του 2014 από τον ενιαίο οργανισμό παροχής υγείας. Στο ψήφισμα που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά την άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλομένων, ενώ στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις των συμβεβλημένων ιατρών και διαγνωστικών κέντρων, που αντιδρούν σ’ αυτή την απόφαση.
Το ψήφισμα
Μέσα στην αγωνία μας να μεταφράσουμε στα Ελληνικά το γνωστό clow back που μας επιβάλλει με το έτσι θέλω ο ΕΟΠΥΥ, διαπιστώνουμε ότι για άλλη μία χρονιά ο ΕΟΠΥΥ ζητάει από τους παρόχους υγείας (ιατρούς – διαγνωστικά κέντρα) να επιστρέψουν πίσω από 45% μέχρι 60% των χρημάτων που έχουν πληρωθεί ή θα πληρωθούν για το πρώτο εξάμηνο του 2014 από τον οργανισμό.
Ο σοφός λαός μας σε αυτή την περίπτωση θα έλεγε, εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι, διότι αντί ο ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει τις οφειλές του προς τους παρόχους υγείας συνεχίζει την ίδια τακτική με το γνωστό –αρπάζω πίσω στα ελληνικά-που στόχο έχουν να οδηγήσει αρκετά ιατρεία σε οικονομικό αφανισμό.
Τι μας χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ;
• Το 10% από την 01/01/2012 μέχρι και σήμερα, γιατί ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει το 90% των παρεχομένων υπηρεσιών από τους ιατρούς – διαγνωστικά κέντρα
• 4 μήνες του 2013
• 3 μήνες του 2014
Πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει τις οφειλές του και να σταματήσει να ρίχνει λάσπη σε όλο τον ιατρικό κόσμο, διότι είμαστε υπέρ της εφαρμογής αποφάσεων και διεκδικούμε:
1. Άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλομένων (ότι εκτελείται πρέπει να αμείβεται χωρίς κουρέματα).
2. Άντληση δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Π.Φ.Υ.
3. Απόσυρση του απαράδεκτου κειμένου της νέας σύμβασης και διάλογο από μηδενική βάση.
4. Συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ συμβεβλημένων ιατρών και ΕΟΠΥΥ.
Ο Ι.Σ.Μ. στηρίζει όλες τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών – διαγνωστικών κέντρων, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί από τις κλαδικές τους οργανώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το