Τοπικά

Ψήφισμα Γ.Σ, του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι κάθετα αντίθετα στην κατάργηση οποιασδήποτε οργανικής μονάδας και σε οποιαδήποτε αλλαγή εργασιακής σχέσης ή προσπάθειας επηρεασμού της υπηρεσιακής εξέλιξης όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Είναι κάθετα αντίθετα στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας και την απορρόφηση από αυτήν της Δ/νσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας ΟΕΒ τη στιγμή που η βασική αρμοδιότητα της εν λόγω υπηρεσίας θα είναι η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η εποπτεία της λειτουργίας των ΟΕΒ. Όπως αναφέρουν σε ψήφισμα που εξέδωσαν:
«Να αναβαθμιστεί η λειτουργία της υπηρεσίας της Περιφέρειας και να ενισχυθεί με επιστήμονες και με τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του συνόλου των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση των υδάτων προς όφελος των παραγωγικών τάξεων και όλων των πολιτών της.
Να μην δημιουργηθεί Ανώνυμη Εταιρεία για να διαχειριστεί το μεγαλύτερο δημόσιο αγαθό που αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξής και ευημερίας των Θεσσαλών.
Να μην εγκλωβιστούν οι Θεσσαλοί αγρότες σε αυξημένες τιμολογιακές πολιτικές από μια Ανώνυμη Εταιρεία.
Η λύση της δημιουργίας νέων φορέων παρακάμπτοντας τις υπάρχουσες υπηρεσίες για να λυθούν χρόνια προβλήματα είναι τουλάχιστον αναποτελεσματική (βλέπε φορέας Διαχείρισης Κάρλας).
Ο τεχνικός σύμβουλος που θα καταγράψει τα δίκτυα και τα βασικά αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν, να καταθέσει την μελέτη του στην Δ/νση Υδροοικονομίας και ΟΕΒ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας.
Ένα δημόσιο αγαθό πρέπει να διαχειρίζεται από μια Δημόσια Υπηρεσία και όχι από μια Ανώνυμη Εταιρεία.
Το νερό είναι κοινωνικό δικαίωμα, δεν μπορεί να αποτελεί εμπόρευμα.

Με γνώμονα το συμφέρον του Θεσσαλού πολίτη και των εργαζομένων συναδέλφων μας ζητούμε:
l Η Δ/νση Υδροοικονομίας και Εποπτείας ΟΕΒ να αναβαθμιστεί και να αναλάβει τον πραγματικό της ρόλο σύμφωνα με το οργανόγραμμα της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ιl Να συζητηθεί άμεσα η επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ της Δ/νσης Υδροοικονομίας και της Δ/νσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με στόχο τη δημιουργία μίας αποτελεσματικής συνεργασίας και παράλληλης συντόμευσης των διαδικασιών που συνεπάγονται την κατανάλωση εργατοωρών σε ήσσονος σημασίας αρμοδιότητες. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει χρόνος πραγματικών ελέγχων και συντονισμού των εμπλεκομένων που είναι και η ουσία της διαχείρισης.
III Να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο συντονιστικό όργανο με δικαιοδοσία άμεσης δράσης σε έκτακτες καταστάσεις. Το όργανο αυτό, να εποπτεύεται άμεσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
IV Να μην μεταφερθούν οι υπάλληλοι της Δ/νσης Υδροοικονομίας και ΤΟΕΒ στην ανώνυμη εταιρεία. Να παραμείνουν οι υπάλληλοι της Δ/νσης Υδροοικονομίας και ΤΟΕΒ στο ενεργό δυναμικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να καλύψουν τα κενά της υποστελέχωσης των υπηρεσιών».

Ψήφισμα για τα Τέμπη

“Τα μέλη του ΣΕΠΕΘ απαιτούν από τη Βουλή την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.
Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη Δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!
Ζητούμε να αναληφθούν από τη Βουλή συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Στηρίζουμε την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των Τεμπών και συμμετέχουμε στον «1ο Δρόμο Μνήμης», που αποτελεί έναν αγώνα δρόμου, με ζητούμενο να βρεθούμε όλοι μαζί στο χώρο της τραγωδίας για να τιμήσουμε την μνήμη των «παιδιών» και των «ανθρώπων» που τόσο “άδικα” χάθηκαν”

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη, ο 45χρονος παλαιοχριστιανός

Ελεύθερος μέχρι να οριστεί δικαστήριο αφέθηκε ο 45χρονος παλαιοχριστιανός από την Κορινθία, ο οποίος έμενε…

21 Φεβρουαρίου 2024

Θετικό

Με το δεξί μπήκε το 2024 για τις πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων, καταγράφοντας θετικό πρόσημο…

21 Φεβρουαρίου 2024

Αντίστροφα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο ποινικό κώδικα. Μπορεί…

21 Φεβρουαρίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Στον ανακριτή η δικογραφία – Απολογείται ξανά πατήρ Αντώνιος

Να μην κλείσει την έρευνα και να προβεί σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις διατάσσει το Συμβούλιο…

21 Φεβρουαρίου 2024

Έρευνα

Έρευνα δημοσκόπηση βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Η έρευνα αφορά στο δικαστικό σύστημα της…

21 Φεβρουαρίου 2024

Φρίκη στο Μεξικό: Οι αρχές εντόπισαν 5 απανθρακωμένα πτώματα σε χωριό

Πέντε απανθρακωμένα πτώματα εντοπίστηκαν σε χωριό του νότιου Μεξικού, περιοχή όπου δρουν αντίπαλες συμμορίες, σε…

21 Φεβρουαρίου 2024