Τοπικά

Ψήφισμα από τη ΛΑΣ Θεσσαλίας για την ακύρωση του εισιτηρίου στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου

Ψήφισμα κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας με το οποίο το περιφερειακό συμβούλιο θα ζητεί από την κυβέρνηση να ακυρώσει την επιβολή εισιτηρίου στην Α΄ζώνη του θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου. Η πρόταση ψηφίσματος:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση των αλιευμάτων, προχωρά με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε, στην επιβολή διοδίων ακόμα και στην θάλασσα!
Συγκεκριμένα, με Κ.Υ.Α των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, που δημοσιεύθηκε στις 9/9/2020 στο ΦΕΚ με αριθμό 3832, επιβάλει εισιτήριο-χαράτσι από 11 έως 67 ευρώ ημερησίως, για κάθε είδους επίσκεψη στην Α’ ζώνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, το οποίο αν δεν πληρώσει κάποιος στον Φορέα Διαχείρισης και εντοπισθεί εντός της συγκεκριμένης περιοχής, θα πληρώνει δεκαπλάσιο πρόστιμο!
Με αυτή την απαράδεκτη ενέργεια της η κυβέρνηση, εμπορευματοποιεί ακόμα και την διέλευση θαλάσσιας περιοχής που ανήκει στο λαό, απαγορεύοντας την ελεύθερη διέλευση ιδιωτών και αλιέων, ανοίγοντας τον δρόμο και σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του Θαλάσσιου πάρκου.
Η επιβολή του ημερήσιου χαρατσιού των 67 ευρώ στους παράκτιους αλιείς των Βορείων Σποράδων, εξαιρώντας προς το παρών αυτούς της Αλοννήσου, καθιστά απαγορευτική την αλιεία ακόμα και την διέλευση σ’ αυτήν την μεγάλη θαλάσσια περιοχή, οδηγώντας τους προς τον αφανισμό και γι’ αυτό δικαιολογημένα αντιδρούν, αφού έτσι ευνοούνται τα προϊόντα μεγάλων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση, την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ που επιβάλει εισιτήριο-χαράτσι για την επίσκεψη ιδιωτών και αλιέων στην Α’ ζώνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το