Αθλητισμός

Ψήφισε για 14 ομάδες η Σούπερ Λιγκ – Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος Αχ. Μπέος έδωσε το «παρών» στο Δ.Σ.

Μετά από πολλά χρόνια ο Αχιλλέας Μπέος παρέστη χθες σε διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, ως πρόεδρος ΠΑΕ, εκπροσωπώντας αυτή τη φορά την ομάδα του Βόλου. Στο Δ.Σ. πάρθηκε απόφαση με ψήφους 13-1 να διατηρηθούν 14 οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και να μην υπάρξει αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ.
Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ, μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου και την απόφαση που πάρθηκε, αναφέρει τα εξής: Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να μην τροποποιήσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμείνει στη διοργάνωση του πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Σούπερ Λιγκ δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει προκήρυξη».
Μπορεί η ΕΠΟ να είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο για την αναδιάρθρωση ή όχι στη Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, μετά και την απόφαση που πάρθηκε από τον συνεταιρισμό, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δύσκολα θα αυξήσει τον αριθμό των ομάδων στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.
Απόφαση για το «καυτό» αυτό ζήτημα δεν λήφθηκε χθες από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά αναβλήθηκε, σε πρώτη φάση για την επόμενη Δευτέρα (3/8).
Η Λίγκα σε ανακοίνωσή της έδειξε διατεθειμένη να κρατήσει σκληρή στάση, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που αποφασιστεί αναδιάρθρωση, το νέο πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει.
Την ίδια ώρα, πάντως, κυκλοφορεί και μια φήμη (που όμως ακόμη δεν έχει διασταυρωθεί) πως θα οριστεί κανονικά το μπαράζ που προβλέπεται βάσει προκήρυξης για τη θέση στη Σούπερ Λιγκ ανάμεσα σε Ξάνθη (προτελευταία των πλέι οφ) και Απόλλωνα Σμύρνης (δεύτερος όταν διακόπηκε οριστικά η σεζόν στη Σούπερ Λιγκ 2).

Ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος σχολίασε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ που λέει «όχι» στην αναδιάρθρωση. «Όλες οι ομάδες αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει ιδιοτέλεια, αλλά η απόφαση να έχει να κάνει με το συμφέρον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να παίρνονται στο πόδι. Όταν παίρνονται τέτοιες αποφάσεις να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα. Για μελλοντική αναδιάρθρωση εδώ είναι η Σούπερ Λιγκ. Αποφασίσαμε 14 ομάδες και ελπίζουμε η ΕΠΟ να μην κάνει καμία ταρζανιά και να σεβαστεί την απόφαση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».
Ο Αχιλλέας Μπέος, ως πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, με εξώδικό του στην ΕΠΟ δηλώνει πως σε περίπτωση που η ομοσπονδία αποφασίσει αναδιάρθρωση κόντρα στην ψηφοφορία της Λίγκας, τότε θα προσφύγει σε αθλητικά και πολιτικά δικαστήρια, μέχρι και στο CAS, για τη ζημιά που θα υποστεί η ομάδα του.

Κινείται έντονα στην ξένη αγορά ο Βόλος
Ο σχεδιασμός του ρόστερ του Βόλου είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να κινούνται για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα είναι σε θέση να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, αποκάλυψε με δηλώσεις του πως ο Βόλος κινείται για την απόκτηση του Πορτογάλου Ζοάο Γκαρσές ή Ζότα, όπως είναι γνωστός στη χώρα του. Είναι 27 χρονών και αγωνίζεται ως επιτελικό μέσος, αλλά και ως αμυντικός χαφ. Ο Ζότα βρίσκεται στην Ελλάδα και πιθανότατα η μεταγραφή του θα ολοκληρωθεί άμεσα και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί από τη διοίκηση.
Επίσης, ως γνωστόν, δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου κάνουν λόγο για ενδιαφέρον για την απόκτηση του Σουηδού εξτρέμ Λαρς Σιμόν Λούντεβαλ. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε στην NorthEast United της Ινδίας. Στο παρελθόν αγωνίστηκε, επίσης, σε Έλφσμποργκ, Γκέφλε, Εσκιλστρούνα Σίτι και Βαστέρας, ομάδες της Σουηδίας.

Τριάντα παίκτες έπαιξαν φέτος με το Βόλο στη Σούπερ Λιγκ
Συνολικά 30 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν τη φετινή χρονιά με τον Βόλο στη Σούπερ Λιγκ. Οι Φράνκο Φεράρι και Τάσος Τσοκάνης ήταν οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές (31), με τον Αργεντινό αμυντικό να αγωνίζεται 2.741 λεπτά, τα περισσότερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του. Ακολούθησαν σε συμμετοχές (28) οι Στέργιος Δημόπουλος και Χουάν Μουνίθ. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας ήταν οι Χουάν Μουνίθ και Χοακίν Τόρες, οι οποίοι σημείωσαν από πέντε γκολ, ενώ τέσσερα τέρματα πέτυχε ο Έρικ Γέντρισεκ. Δώδεκα διαφορετικοί παίκτες της ομάδας βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Αυτή τη στιγμή και μετά τη λύση της συνεργασίας με τους Ραφαέλ Ζοάο και Αουγκούστο Μαξ, στο ρόστερ του Βόλου βρίσκονται οι εξής ποδοσφαιριστές (αν τις προσεχείς μέρες δεν υπάρξουν νέες αποχωρήσεις): Φράνκο Φεράρι, Τάσος Τσοκάνης, Στέργιος Δημόπουλος, Χουάν Μουνίθ, Αντώνης Ντεντάκης, Έρικ Γέντρισεκ, Θανάσης Γκαραβέλης, Ίκερ Γκουαροτσένα, Αλέξανδρος Κυζιρίδης, Γεράσιμος Μήτογλου, Τάσος Καραγκιόζης, Γιώργος Μπάλλας, Κώστας Κορέλας, Βασίλης Κραβαρίτης. Επίσης, υπάρχουν και οι δανεικοί Μάριος Τσαούσης, Κώστας Μπαλογιάννης, Απόστολος Διαμαντής και Λευτέρης Λύρατζης, οι οποίοι και θα πρέπει να επιστρέψουν στον ΠΑΟΚ.
Θυμίζουμε, πως ήδη ο Βόλος έχει πραγματοποιήσει μία μεταγραφή κι αυτή είναι ο επιθετικός Τάσος Κρητικός, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε με τη Δόξα Δράμας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Για ένα τηλεφώνημα η άγρια συμπλοκή στις φυλακές Βόλου

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στις φυλακές Βόλου μεταξύ κρατουμένων για την χρήση…

6 Ιανουαρίου 2024

Πίστη για νίκη στον Βόλο εναντίον του Ατρόμητου

Ο Βόλος προσπάθησε και ήταν ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην…

6 Ιανουαρίου 2024

29 εισαγωγές για νοσηλεία καθημερινά

Περίπου στο 15% από όσους μεταβαίνουν καθημερινά στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου γίνεται τελικά εισαγωγή…

6 Ιανουαρίου 2024

«Η βία ξεκινά από την έλλειψη διαπαιδαγώγησης» – Κάλεσμα από τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα σε εκδήλωση των «Ιώνων» –

Σε εκδήλωση της Πολιτιστικής Εστίας «ΙΩΝΕΣ», με θέμα την βία και τις μορφές της, θα…

6 Ιανουαρίου 2024

Μέλη διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού…

6 Ιανουαρίου 2024

Θεοφάνεια

Στην παραλία του Αλμυρού μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου…

6 Ιανουαρίου 2024