Οικονομία

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Προς παράταση η διαδικασία απογραφής

Παράταση στη διαδικασία απογραφής του χρόνου εργασίας όλων των μισθωτών που κανονικά λήγει σήμερα αναμένεται να δώσει το υπουργείο Εργασίας. Την παράταση έχουν ζητήσει όλες σχεδόν οι εργοδοτικές οργανώσεις (ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ), οργανώσεις οικονομολόγων και ο σύλλογος λογιστών τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις και τα λογιστήρια δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ασφυκτικά περιθώρια που έχουν τεθεί.

Η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπει την καταγραφή του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής ο εργοδότης δηλώνει για κάθε εργαζόμενο τα γενικά στοιχεία εργασιακής σχέσης που αφορούν το χρόνο εργασίας, καθώς και το ωράριο απασχόλησης σε ψηφιακή μορφή, είτε ως σταθερό εβδομαδιαίο, είτε ως μεταβαλλόμενο ανά ημέρα. Η απογραφή των εργαζόμενων μπορεί να γίνει σταδιακά (π.χ. για κάθε παράρτημα).

Το υπουργείο Eργασίας θα μετρήσει πόσες επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία και ανάλογα θα αποφασίσει παράταση από λίγες ημέρες έως και μήνα σύμφωνα με πληροφορίες. Πολλές ενώσεις λογιστών έχουν ζητήσει η παράταση να είναι τρίμηνη έως τις 28 Φεβρουαρίου. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το