Τοπικά

Ψηφιακή εφαρμογή για προβολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου μέσω κινητών

Ολοκληρωμένη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή (iRigasFeraios) κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και πολιτιστικών τουριστικών πόρων της περιοχής, θα αναπτύξει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Η σχετική μελέτη και οι όροι του ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 68.138 ευρώ.

Η εφαρμογή iRigasFeraios θα είναι μία ολοκληρωμένη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή προβολής της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets.
Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται στον Δήμο τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο τον χάρτη του και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης/ ξενάγησης.
Η εξ αποστάσεως εφαρμογή θα είναι στατική, ενώ η εφαρμογή που θα λειτουργεί κατά την περιήγηση θα είναι δυναμική, καθώς όπως θα περπατάει ο χρήστης θα μπορεί να παίρνει πληροφορίες για όλους τους πόρους που συναντά στο δρόμο του. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και στατικά από το κατάλυμά του, πηγαίνοντας σε όποιο σημείο της περιοχής ενδιαφέροντος επιθυμεί.

Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που μπορεί να έχει για φαγητό ή/και διασκέδαση, κ.λπ.
Θα του παρέχει, ως εκ τούτου, όλα τα στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική του εμπειρία στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής στο μέλλον για άλλους πιθανούς επισκέπτες.
Η εφαρμογή θα παρέχει, επιπλέον, τη δυνατότητα πολυγλωσσικότητας, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των γλωσσών που μπορεί να εξυπηρετήσει.
Ο ανάδοχος θα πρέπει να παρέχει το σύνολο των απαιτούμενων υπηρεσιών ανάλυσης, σχεδιασμού και ανάπτυξης της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα (smart phones), αποδεικνύοντας ότι διαθέτει το απαιτούμενο εξειδικευμένο και ιδιαιτέρως έμπειρο προσωπικό, το οποίο να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία αντίστοιχα έργα.

Το περιεχόμενο και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του συστήματος είναι:
-Αρχική οθόνη με επιλογή ζώνης του Δήμου Ρήγα Φεραίου και δυνατότητα για αναζήτηση σημείου ενδιαφέροντος.
-Χάρτης με σημεία ενδιαφέροντος και κατάλληλα φίλτρα για την εμφάνισή τους.
-Λήψη φωτογραφίας μέσα από την εφαρμογή και σήμανσή της με γεωγραφικά στοιχεία (προϋπόθεση να είναι ενεργοποιημένο το GPS).
-Δημιουργία διαδρομής.
-Τα αγαπημένα μου: Σε αυτή την ενότητα ο χρήστης θα έχει άμεση πρόσβαση σε διαδρομές, φωτογραφίες, περιοχές, κ.λπ., που έχει σημάνει ως αγαπημένα. Επίσης σε αυτή την ενότητα θα μπορεί να δει τις διαδρομές που έχει κάνει.
-Πληροφορίες για την εφαρμογή και στοιχεία επικοινωνίας με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης.
-Σύνδεση: Θα μπορεί να συνδεθεί στην εφαρμογή μέσω Facebook, Google+ ή λογαριασμού που θα δημιουργήσει στην ίδια την εφαρμογή. Η εγγραφή του και σύνδεση είναι απαραίτητες ώστε να μπορούν να λειτουργούν υπηρεσίες όπως «Τα αγαπημένα μου».
-Ρυθμίσεις: Θα μπορεί να επιλέξει αν επιθυμεί λειτουργία εκτός σύνδεσης, τη γλώσσα του, μέγεθος γραμματοσειράς και πώς θα ενημερώνεται όταν προσεγγίζει σημεία ενδιαφέροντος.
Επίσης μέσα από αυτή την οθόνη θα μπορεί να αιτηθεί την ενημέρωση του περιεχομένου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το