Τοπικά

«Ψευτογιατρός»: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με νέες συγκλονιστικές καταθέσεις των θυμάτων του

Ξεφεύγουν από τη κοινή λογική τα όσα καταθέτουν στη δίκη του «ψευτογιατρού» τα θύματά του, άνθρωποι απελπισμένοι, που εμπιστεύτηκαν την υγεία των δικών τους, ανθρώπων στα χέρια του 48χρονου κατηγορούμενου.

Η δίκη του αποκαλούμενου …Dr Kontou, του δήθεν «διακεκριμένου ογκολόγου» με καριέρα στην Ελβετία, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τον ίδιο τον κατηγορούμενο να βρίσκεται μέσα στη δικαστική αίθουσα και να παρακολουθεί τα όσα οι συγγενείς των θυμάτων ή και τα ίδια τα θύματά του, του προσάπτουν.

Χθες, συγκλόνισε η μητέρα της 35χρονης κοπέλας, η οποία νόσησε από καρκίνο, και έφυγε από τη ζωή ακολουθώντας τη δήθεν «θεραπεία» του κατηγορούμενου, αποτελούμενη από μαντζούνια και βότανα. «Αλήτη, μου έφαγες το παιδί μου, σκουλήκι, βρωμιάρη», φώναξε η γυναίκα στον κατηγορούμενο, λίγο πριν εκείνος αποχωρήσει από το δικαστήριο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κατέρρευσε μην μπορώντας να αντέξει τη συναισθηματική φόρτιση.

«Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου… Αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο Θεό. Αυτό το σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου, που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες», είπε η μητέρα της 35χρονης στους δημοσιογράφους με δάκρυα στα μάτια, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας.

Χθες, ο 48χρονος, «ψευτογιατρός», ο οποίος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών στη πλειονότητά τους καρκινοπαθείς καθώς και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, βρέθηκε ακόμη αντιμέτωπος με ένα ακόμη θύμα του, μια γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, η οποία, ευτυχώς, αντιλήφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του κατηγορούμενου, πριν να είναι αργά για εκείνη.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας στο ακροατήριο, όταν διαγνώστηκε το 2017 με καρκίνο στο μαστό ο …Dr Kontos της έλεγε να μην χειρουργηθεί, να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπείες αλλά να λάβει βότανα από το Πήλιο και ενέσεις αρτεμισήνης «για να ξεραθεί» ο καρκίνος!

«Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο. Και τη δική μου ζωή και των παιδιών μου. Με έκανε σκουπίδι. Ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά; Τη μια μέρα με έβλεπε στον τάφο και την άλλη μέρα δεν ήξερα αν θα πατήσω στη γη;», είπε η μάρτυρας για να περιγράψει στη συνέχεια τον τρόπο που την προσέγγισε ο κατηγορούμενος: «Πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιον Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας λέγε σας φέρνω την ευλογία του Θεού».

Η γυναίκα γνώρισε τον 48χρονο …Dr Konto μέσω μιας φίλης της, η οποία εν τέλει κατέληξε από την επάρατη νόσο, έχοντας προηγουμένως λάβει «θεραπεία» από τον ίδιο. Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο «ψευτογιατρός» την προέτρεψε να μην ξεκινήσει καν τις χημειοθεραπείες που της είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί της, αλλά να ακολουθήσει τη δική του…. «εναλλακτική θεραπεία», η αποτελούνταν από 51 βότανα από το Πήλιο, 45 «βιταμίνες» την ημέρα και αποστάγματα μέσα σε χυμούς!

Όπως ανέφερε η παθούσα, η «θεραπεία» που της υπόσχονταν ο κατηγορούμενος θα «διέλυε τον καρκίνο και δεν θα κάνει ούτε μεταστάσεις ούτε τίποτα». Η μάρτυρας πείσθηκε, όπως κατέθεσε, από τα λόγια του κατηγορουμένου και δεν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες. Αντίθετα, αποφάσισε να κάνει ενέσεις ….αρτεμισήνης, τις οποίες της είχε συστήσει ο …Dr Kontos. «Μου έλεγε ότι ο συνδυασμός με τα αποστάγματα και με τη χημειοθεραπεία θα προκαλέσει έκρηξη στον οργανισμό μου και ότι θα μπορούσα να πεθάνω» κατέθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο «ψευτογιατρός» δήλωνε βέβαιος πως με τη δίκη του «θεραπεία» ο καρκίνος θα «ξεραινόταν»!

Εν τέλει, η ίδια κατάλαβε με τι είχε να κάνει και αποφάσισε να ακολουθήσει τα θεραπευτικά πρωτόκολλα των γιατρών της, πλην όμως ο κατηγορούμενος, επέμενε όπως η μάρτυρας κατέθεσε, «παρά τις άθλιες εξετάσεις μου» να μην υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση, ούτε και σε χημειοθεραπείες. «Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες, έλεγε στον άντρα μου. Εγώ το πήρα ότι ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του. Συνολικά του είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ. Τον έψαχνα αλλά δεν απαντούσε…», κατέθεσε ακόμη η μάρτυρας.

Με την έναρξη της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας κατάθεσε στο ακροατήριο δικηγόρος, ο πατέρας της οποίας διαγνώσθηκε το 2012 με καρκίνο του παχέως εντέρου και αφού χειρουργήθηκε υποβάλλονταν μέχρι το 2016 σε χημειοθεραπείες και ήταν απόλυτα λειτουργικός και δραστήριος. Όπως κατέθεσε η δικηγόρος στις αρχές του 2016 η ίδια ενημερώθηκε για την περίπτωση του «κυρίου Νικόλαου Κόντου» από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο. «Ο πατέρας μου άρχισε τον Ιούνιο του 2016 τη «θεραπεία» του Κόντου που αποτελούνταν, όπως μας έλεγε, από «σκευάσματα που τα ελάμβαναν μόνο λίγοι, και συγκεκριμένα από αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες». Στη συνέχεια όμως άρχισε να κάνει εμετούς, να αδυνατίζει, η διατροφή ήταν εξαντλητική. Έλεγα στον κατηγορούμενο ότι ο πατέρας μου χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. «Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί» μου απαντούσε για να μου δημιουργεί τύψεις. Σταμάτησα τις επαφές μαζί του στα τέλη του 2016, ένιωθα περίεργα, έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι γιατρός…», είπε η μάρτυρας στο ακροατήριο για να δεχθεί κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της την εύλογη ερώτηση της προέδρου: «Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»; Απαντώντας η μάρτυρας ανέφερε: «Με προβλημάτισε πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως αν ακολουθήσω ότι μου πει θα σωθεί ο πατέρας μου, όπως σώθηκε και μια μοναχή που ακολούθησε τις συμβουλές του. Μας μιλούσε για πλήρη ίαση….».

Πηγή:Protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το