Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Σε «φρούριο» είχε μετατρέψει το σπίτι του 66χρονος – Σαν αθλίατρο τον ήξεραν οι γείτονες

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» που είχε εξαπατήσει δεκάδες ανθρώπους οι οποίοι έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας υποσχόμενος την ίαση της ασθένειάς τους. Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για την ιδιότητα του απατεώνα και την καθημερινότητά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι γείτονες του «ψευτογιατρού» τον γνώριζαν ως αθλίατρο και δηλώνουν έκπληκτοι για τη δράση του, καθώς δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό για τον 66χρονο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το σπίτι του είχε μετατραπεί σε φρούριο, καθώς είναι εξοπλισμένο περιμετρικά με κάμερες ασφαλείας. Παράλληλα στην ταράτσα του σπιτιού υπάρχει μία υπερσύγχρονη περιστρεφόμενη κάμερα.

Ποινική δίωξη σε βάρος του ψευτογιατρού
Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασιλεία Σαρηδάκη, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη, κατά συρροή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ψευτογιατρός συνεργαζόταν με έναν Γερμανό γιατρό ο οποίος δήλωνε γενετιστής.

Για το λόγο πραγματοποιήθηκε και έρευνα των Αρχών στη Γερμανία προκειμένου να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία για τη δράση των δύο συνεργατών οι οποίοι φαίνεται πως είχαν εξαπατήσει 15 θύματα, πέντε εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους.

Τι υπόσχονταν στα θύματα
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, οι δυο τους υπόσχονταν στα θύματά τους ότι μπορούσαν θα περπατήσουν παρότι είχαν σκλήρυνση κατά πλάκας, αν ακολουθούσαν την θεραπεία τους. Χορηγούσαν στα θύματά τους αμπούλες λέγοντας ότι αυτά είχαν βλαστοκύτταρα.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε από την κατάσχεση των αμπούλων στο γραφείο του. Γερμανού γιατρού περιείχαν μόνο γλυκόζη. Οι δυο τους χρέωναν τα φιαλίδια που τους χορηγούσαν ακόμη και 20.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι με απόφαση του 2019 στον ψευτογιατρό είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι της εμφάνισής του τρεις φορές τον μήνα στο Α.Τ. Κορωπίου μετά την καταγγελία παθούσας εκείνος συνέχισε απτόητος την εγκληματική του δράση.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία κατοίκου της πόλης που έχασε συγγενικό του πρόσωπο με τους αστυνομικούς να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι του στην Αθήνα.

Εκεί βρήκαν φακέλους ασθενών μέχρι και από το 2002, ενώ έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις εκ των οποίων οι πέντε ασθενείς έχουν πεθάνει. Και οι 15 περιπτώσεις έχουν ως χρονική αφετηρία τα έτη από το 2009 μέχρι σήμερα, όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα θύματα θα πολλαπλασιαστούν και η έρευνα θα πάει και πιο πίσω.

Θύματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Χίο
Θύματά τους εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν εντοπιστεί και αλλού στη χώρα, όπως στην Κέρκυρα και την Χίο. Μάλιστα, σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές έγιναν έρευνες και στο ιατρείο του Γερμανού με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι θύματα από την Ελλάδα είχαν ταξιδέψει και στην Γερμανία για να λάβουν την υποτιθέμενη θεραπεία. Το κέρδος τους από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των δύο ατόμων θα γίνει μόλις δοθεί η σχετική έγκριση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το