Ελλάδα

Ψευτογιατρός – Νέες αποκαλύψεις: «Μας πούλησε αλοιφή των 4€ για… 100€»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τις απάτες που έστηνε ο ψευτογιατρός των Καλυβίων με θύματα ανυποψίαστους ασθενείς στους οποίους πωλούσε φθηνά σκευάσματα σε τιμές πολλαπλάσιες από την αρχική.
Γειτόνισσα του 66χρονου στα Καλύβια αποκαλύπτει πως ο ψευτογιατρός τής χορηγούσε αλοιφή για πάθηση στη μέση με 25 ευρώ ενώ η τιμή του σκευάσματος στη λιανική είναι… 4 ευρώ.

Αποπειράθηκε, μάλιστα, αργότερα να της πουλήσει το ίδιο προϊόν για 100 ευρώ.

«Πριν από 6-7 χρόνια πήραμε μια αλοιφή γιατί είχαμε κάτι πόνους στη μέση. Τη μία φορά την πήραμε 25 ευρώ και την άλλη που παρήγγειλα και για την αδελφή μου, μου την έδιναν για 100» επισημαίνει η γυναίκα – θύμα του ψευτογιατρού.

«Όταν λέει 20, 25 και μετά 100 ευρώ είναι μεγάλη διαφορά. Τη βρήκαμε στο ίντερνετ 4-4,5 ευρώ», λέει η γειτόνισσα του 66χρονου.

Την ίδια ώρα, φρούριο θυμίζει το σπίτι του ψευτογιατρού στα Καλύβια με πέντε κάμερες ασφαλείας σε ολόκληρο το κτήμα.

Η μονοκατοικία επί της οδού Λευκάδος περιβάλλεται από ένα μαντρότοιχο, ύψους 4 μέτρων, και στις γωνίες, πλάι από τις μεταλλικές πόρτες, υπάρχουν τέσσερις κάμερες.

Παράλληλα, το κτίριο διαθέτει και μια πανοραμική κάμερα 360° με την οποία ο 66χρονος ψευτογιατρός ήλεγχε και τον δρόμο μπροστά από το σπίτι.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον ψευτογιατρό

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του ψευτογιατρού που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και κατάφερνε να τους πάρει τεράστια χρηματικά πόσα, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και βάρος του Γερμανού γιατρού που φέρεται να συνεργάζονταν.

Συνολικά κατέληξαν πέντε ασθενείς, ενώ μέχρι στιγμής, έχουν γίνει τουλάχιστον 15 καταγγελίες. Ο εν λόγω απατεώνας από την Αθήνα αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός, προτείνοντας σε ασθενείς να δοκιμάσουν θεραπείες με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Τα ποσά αντιστοιχούσαν σε 15.000 με 20.000 ευρώ ανά ένεση, ενώ, είναι χαρακτηριστικό ότι από μία μόνο ασθενή φέρεται πως απέσπασε περισσότερα από 150.000 ευρώ. Ο φυσιοθεραπευτής που παρίστανε τον γιατρό, φαίνεται πως συνεργαζόταν με έναν ηλικιωμένο Γερμανό γιατρό που έχει έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης. Το οφελος που είχαν αποκομίσει εκτιμάται ότι είναι πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ θύματά τους υπάρχουν σε διάφορες περιοχές στη χώρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το