Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Η ΕΛ.ΑΣ. ζητεί στοιχεία για τη δράση του

H Ελληνική Αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση του ψευτογιατρού, ο οποίος συνελήφθη, καθώς ευθύνεται για τον θάνατο δύο ανήλικων και ενός ηλικιωμένου άνδρα. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία για τη δράση του «Νίκου Κόντου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου σχετικά με τη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού, φερόμενου ως γιατρού, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, παρακαλούμε οποιοσδήποτε πολίτης έχει να καταθέσει στοιχεία σχετιζόμενα με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111».

Το ηχητικό ντοκουμέντο
Στο μεταξύ ήρθε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται ο 47χρονος ψευτογιατρός να λέει ότι «ο καρκίνος είναι αναερόβιος, του ρίχνεις οξυγόνο και bye – bye». Σύμφωνα με ασθενή που έπεσε θύμα της απάτης, ακούγεται ο 47χρονος ψευτογιατρός, ο οποίος γνώριζε ότι ηχογραφείται, την ώρα που προτρέπει μια καρκινοπαθή να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή της και να ακολουθήσει τη δική του με βότανα.

«Η κλινική σου εικόνα και όλα αυτά που έχεις περάσει και όλα αυτά που έχεις, δεν δικαιολογούν την κατάσταση που βρίσκεσαι σήμερα. Κάποιος, ο οποίος είναι καρκινοπαθής και έχει πάρει τα φάρμακα που έχεις πάρει και συνεχίζεις να τα παίρνεις. Πρέπει αυτά τα φάρμακα που παίρνεις να σου κάνουν κακό. Γιατί πατάνε φρένο στη θεραπεία. Από εδώ και πέρα θα αρχίσουμε να τα μειώνουμε. Θα ξεκινήσεις να παίρνεις τη μισή δοσολογία. Δηλαδή κάθε μέρα την ώρα που έπαιρνες το χάπι σου, θα το σπας και θα παίρνεις το μισό, θα μειώσουμε τη δόση σου. ΟΚ; Για να αφήσουμε τον οργανισμό σου να ανέβει», ακούγεται να λέει ο 47χρονος ψευτογιατρός στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε η εκπομπή Live News στο MEGA.

Ο 47χρονος ψευτογιατρός στο τηλέφωνο επιχειρεί να πείσει για τις γνώσεις του το ανυποψίαστο θύμα του και μπαίνει στη διαδικασία να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξαλείψει τον καρκίνο: «Ο καρκίνος είναι αναερόβιος. Όταν του δώσουμε εμείς οξυγόνο, τέλος, πέθανε. Γι’ αυτό τον λόγο, εάν καταφέρεις και του δώσεις πάλι οξυγόνο και νερό και πάει στο 71% δεν είναι καρκινικό. Αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος bye-bye». Ο 47χρονος σύμφωνα με την καταγγελία, υποδεχόταν ασθενείς στο ιατρείο ενός αγγειολόγου που σήμερα κατηγορείται ως συνεργός του και από εκεί συστηνόταν ως εξειδικευμένος ογκολόγος.

«Εγώ είμαι φυσικοπαθητικός ογκολόγος. Η φυσικοπαθητική είναι συμβατική ιατρική συν άλλα έξι χρόνια βοτανολογία. Και προσπαθούμε να μην δίνουμε φάρμακα», ακούγεται να λέει στο ηχητικό ντοκουμέντο. Παράλληλα στο προφίλ που διέθετε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες παρουσιαζόταν με ιατρικές γενικότητες διατυπωμένες έτσι που να εντυπωσιάζουν αυτούς που δεν γνωρίζουν. Η προτροπή του προς τους ασθενείς του, όπως λένε οι ίδιοι, σταθερή: «Διακόψτε την αγωγή και όλα θα λυθούν με σταγόνες».

 

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το