Τοπικά

Ψάρι – γίγας σε ιχθυοπωλείο του Βόλου “Θ”

SANYO DIGITAL CAMERA

Το θέαμα ήταν ξεχωριστό. Ένα μεγάλο ψάρι, μήκους 2,80 μέτρων, και βάρους 50 κιλών, εκτίθετο από χθες νωρίς το πρωί στο ιχθυοπωλείο «Το ψαροκόκαλο» επί της οδού Ιάσονος 46, δίπλα από την Εθνική Τράπεζα, προσελκύοντας τα βλέμματα των περαστικών.

Λίγες ώρες πριν, ο Βασίλης Κέκιας, αδελφός του ιδιοκτήτη του ιχθυοπωλείου Γιάννη Κέκια, είχε ψαρέψει το γαλέο-σπαθόψαρο, ένα ιδιαίτερα μεγάλο ψάρι που έτυχε να κινείται στα αιγαιοπελαγίτικα νερά από την πλευρά του Κεραμιδίου.

Στη «Θ» μίλησε η μητέρα του ιδιοκτήτη του ιχθυοπωλείου κ. Αλ. Κέκια, η οποία ικανοποιημένη από την όλη εξέλιξη μας τόνισε πως το ψάρι το έπιασε ο γιος της Βασίλης Κέκιας, ο οποίος έχει το καΐκι και ψαρεύει. Το συγκεκριμένο ψάρι είναι πολύ γευστικό και βέβαια, όπως όλα τα ψάρια, είναι πολύ υγιεινό. Εξάλλου αυτά τα ψάρια που κόβονται φέτα, όπως το σπαθόψαρο, είναι πολύ νόστιμα και ο κόσμος τα προτιμάει.

Αναφερόμενη στο βάρος και τις διαστάσεις του ψαριού, τόνισε πως το ψάρι ζυγίζει γύρω στα 50 κιλά και έχει μήκος περίπου 2,80 μέτρα.

Μάλιστα ήδη από νωρίς το πρωί υπήρξε ενδιαφέρον από επαγγελματία για να το αγοράσει και να το πουλήσει. Το ένα κιλό του συγκεκριμένου ψαριού πουλήθηκε στα 18.80 ευρώ.

Όπως ανέφερε η κ. Κέκια, «από το πρωί το ψάρι πουλήθηκε σε επαγγελματία».

Ο Βασίλης Κέκιας ψάρεψε αυτό το μεγάλο ψάρι στο Αιγαίο, από την πλευρά του Κεραμιδίου.

Το ψάρι εκτίθετο για λίγες ώρες μαζί με υπόλοιπα ψάρια προσελκύοντας το ενδιαφέρον των περαστικών που ζητούσαν να ενημερωθούν για την προέλευσή του.

Εξάλλου δεν είναι καθόλου σύνηθες να ψαρεύονται τέτοιου είδους ψάρια.

Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο και οι επαγγελματίες έδειξαν ενδιαφέρον για να το προμηθευτούν και να το προσφέρουν ως όμορφο έδεσμα στους πελάτες των καταστημάτων τους.

Μέσα στην κρίση που βιώνουμε, τα ιχθυοπωλεία κάνουν συνεχείς προσπάθειες για την προσέλκυση πελατών. Εξάλλου το ψάρι ως είδος διατροφής θεωρείται ιδιαίτερα θρεπτικό και υγιεινό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το