Τοπικά

Προϋπολογισμός 15 εκ. ευρώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Στον προϋπολογισμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου για έσοδα για το 2020 υπολογίζονται στα 15.032.466,45 ευρώ. Το ποσό αφορά τακτικά έσοδα 2.617.125,81 από 6.524.438.82 ευρώ από έκτακτα έσοδα. Στις 473.000 ευρώ ανέρχονται τα έσοδα παρελθόντων ετών που βεβαιώνονται για πρώτη φορά, στα 3.546.949 ευρώ οι εισπράξεις από δάνεια και απαιτήσεις και 1.058.480 ευρώ οι εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου και τρίτων καθώς και οι επιστροφές χρημάτων. Το χρηματικό υπόλοιπο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου φτάνει τις 812.471,92 ευρώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό.
Τα έξοδα χρήσης για τον Δήμο ανέρχονται σε 3,57 εκ. ευρώ, οι επενδύσεις σε 6,2 εκ., οι πληρωμές σε 5,17 εκ. ευρώ και στο ταμείο του Δήμου Νοτίου Πηλίου θα παραμένει ως αποθεματικό το ποσό των 75.000 ευρώ.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα
Στα 6.937.408,67 ευρώ ανέρχεται το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για το 2020. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι συνεχιζόμενες μελέτες για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου με 40.000 ευρώ και της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από τον Αλογόπορο προς το Παλιό Τρίκερι με 45.000 ευρώ.
Στα συνεχιζόμενα έργα περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των κατεστραμμένων οδικών δικτύων στις Δημοτικές Κοινότητες Σηπιάδος, Αργαλαστής και Αφετών λόγω θεομηνίας, η αποκατάσταση ζημιών στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών με 75.974 ευρώ και η κατασκευή της γέφυρας στο ρέμα Καλάμου με 58.648 ευρώ. Ακόμη, στα συνεχιζόμενα έργα βρίσκεται η αποκατάσταση βατότητας της αγροτικής οδοποιίας στις δημοτικές ενότητες Αφετών και Σηπιάδος καθώς και η προμήθεια εξοπλισμού για την ανάπλαση παιδικών χαρών.
Στις νέες μελέτες περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες υποβολής δηλώσεων Κτηματολογίου, οι περιβαλλοντικές μελέτες για την αδειοδότηση παραχώρησης χρήσης υφιστάμενων κατασκευών στον αιγιαλό, η μελέτη για τη διαμόρφωση κυκλικών κόμβων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου σύνδεσης Αγ.Γεώργιος-Αγ. Λαυρέντιος αλλά και η αποκατάσταση του δρόμου προς τον σταθμό Μηλεών.
Επίσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται μελέτες για την ανακατασκευή της πλατείας Καλών Νερών, την αποκατάσταση του Πολιτιστικού Κέντρου Βυζίτσας, τη μουσειακή μελέτη για το κτίριο «Κύρου» στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας, την ανάπλαση του χώρου στάθμευσης έναντι της δημοτικής βιβλιοθήκης Μηλεών και την κατασκευή χώρου αθλοπαιδιών στον οικισμό Κορώπης.

Ακόμη, έχουν προβλεφθεί μελέτες για την αποκατάσταση των αγωγών στο Φράγμα Παναγιώτικο αλλά και για την ανέγερση κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου.
Τα νέα έργα που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα αφορούν στην επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων με 36.900 ευρώ, την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος Ι» με χρηματοδότηση 3.186.904 ευρώ, αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης, αναπλάσεις πλατειών και κοινοχρήστων χώρων και την κατασκευή υπόστεγου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής. Επίσης περιλαμβάνονται η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Αργαλαστής με 403.000 ευρώ, η ανέγερση δημοτικού καταστήματος στην Αργαλαστή με 950.143 (Φιλόδημος 1) καθώς και η αντικατάσταση εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου στους οικισμούς Αγ. Γεωργίου, Βυζίτσας, Μηλεών και στις Πινακάτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το