Πολιτισμός

Προβολή της ταινίας «Dolphin Man» στο Ξουρίχτι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξουριχτίου, σε συνεργασία με το CINEDOC Βόλου και την υποστήριξη του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, θα προβάλει το“DOLPHIN MAN” του Λευτέρη Χαρίτου, μια συναρπαστική ιστορία του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, ήρωα της ταινίας «Το Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν. Το ντοκιμαντέρ είναι κατάλληλο για παιδιά από 12 ετών και θα προβληθεί την Παρασκευή 23 Αυγούστου, ώρα 21.00, στον υπαίθριο χώρο του «πρώην Δημοτικού Σχολείου Ξουριχτίου».

Το ντοκιμαντέρ Dolphin Man μας ταξιδεύει στον κόσμο του Ζακ Μαγιόλ, μεταφέροντας το επείγον μήνυμά του για την προστασία της θάλασσας και τη βιωματική εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση. Είναι το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου. Από την Κάρπαθο ως τις Μπαχάμες και από την Έλμπα της Ιταλίας ως την Ινδία και την Ιαπωνία, συγγενείς, φίλοι και ‘κληρονόμοι’ του Μαγιόλ, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατάδυσης William Trubridge και Umberto Pelizzari, μοιράζονται το όραμα αυτού του πολυδιάστατου χαρακτήρα που έμελλε να αλλάξει ριζικά τη σχέση μας με την θάλασσα. Το Dolphin Man συνδυάζει σπάνια αρχειακά φιλμ με σύγχρονες υποβρύχιες λήψεις, για να ανακαλύψει πώς ο ‘άνθρωπος δελφίνι’ έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, συνδέοντας την ελεύθερη κατάδυση με ένα εσωτερικό ταξίδι, με την βοήθεια της γιόγκα, που μας φέρνει σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας.

Σε παραγωγή της εταιρείας Anemon, το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (EKK και EΡT), Γαλλίας (ARTE, CNC, RegionPays de la Loire), Καναδά (Knowledge, TVO, Canal D, Canada Media Fund, OMDC), Ιαπωνίας (WOWOW), Ιταλίας (Sicilian Film Commission), με τη συμμετοχή των καναλιών SVT-Σουηδία, RTS-Ελβετία, DBS-Ισραήλ και CYBC-Κύπρος, με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe της Ε.Ε., των κινηματογραφικών φακών Angénieux και της ΑΝΕΚ. Η ταινία και το μικρού μήκους VR έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου του Τόκιο, της Θεσσαλονίκης και της Αδελαΐδας. Για περισσότερες πληροφορίες: www.dolphinmanfilm.com

Σύντομο βιογραφικό σκηνοθέτη 
Ο Λευτέρης Χαρίτος σπούδασε σκηνοθεσία στο Royal College of Arts στο Λονδίνο. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους και σειρές για την ελληνική τηλεόραση, όπως την Άμυνα Ζώνης με τον Φίλιππο Τσίτο και τις σειρές ντοκιμαντέρ της Anemon Productions, 1821 και το Ταξίδι της Τροφής. Συνεργάστηκε για τέσσερα χρόνια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά» των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, διδάσκοντας κινηματογράφο σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το ντοκιμαντέρ Dolphin Man είναι η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.
MΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΓΑΛΛΙΑΣ – ΚΑΝΑΔΑ – ΙΑΠΩΝΙΑΣ – ΙΤΑΛΙΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το