Τοπικά

Προβολή της Σκιάθου σε έντυπο «inflight»

 

Σε έντυπο «inflight», δηλαδή σε περιοδικό πτήσης, θα παρουσιάζεται η Σκιάθος, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου, η οποία εγκρίθηκε και αφορά υπηρεσίες καταχώρισης στο έντυπο. Σύμφωνα με την περιγραφή, ο Δήμος έχει την ανάγκη της τουριστικής προβολής του μέσω της διαφημιστικής καταχώρησης σε έντυπο inflight περιοδικό αεροπορικής εταιρείας με προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τη συγκεκριμένη διαφήμιση αναμένεται να την διαβάσουν χιλιάδες επιβάτες. «Οι συνέπειες του κορωνοϊού Covid-19 και της κρίσης απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν πλήξει τον τουριστικό τομέα και επομένως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να προβληθεί η Σκιάθος από έγκριτα μέσα» αναφέρεται στην τεχνική περιγραφή. Για την προβολή στο περιοδικό πτήσης θα χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες θα περιέχουν το λογότυπο του ΕΟΤ, ενώ το περιοδικό θα τοποθετείται στα καθίσματα των αεροσκαφών. Η προβολή του νησιού θα γίνει σε δύο περιόδους, Μάιος – Ιούνιος και Ιούλιος – Αύγουστος, με το κόστος να ανέρχεται συνολικά με τον ΦΠΑ σε 25.544 ευρώ.

Προβολή των εκδηλώσεων κατά την περίοδο του Πάσχα
Εγκρίθηκε στον Δήμο Σκιάθου η τεχνική περιγραφή της αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Ανάπτυξης και Τουρισμού υπηρεσιών για την προβολή και την ανάδειξη των εκδηλώσεων κατά την περίοδο του Πάσχα. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, ο Δήμος Σκιάθου χρειάζεται τις υπηρεσίες για την προβολή και την ανάδειξη των εκδηλώσεων. Όπως αναφέρεται, ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ως θρησκευτικός τουρισμός ορίζεται το σύνολο εκείνο των τουριστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη διενέργεια ταξιδιού μεμονωμένων ατόμων ή οργανωμένων ομάδων σε τόπους, χώρους και μνημεία θρησκευτικής σημασίας για λόγους θρησκευτικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ενημερωτικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, οι συνέπειες του κορωνοϊού και της κρίσης, απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν πλήξει τον τουριστικό τομέα. Έτσι αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο Δήμος να αναδείξει την κατανυκτική ατμόσφαιρα, αλλά και τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Αυτό προβλέπεται να γίνει με τη δημιουργία προωθητικού υλικού video διάρκειας ενός, τριών και πέντε λεπτών, καθώς και με την κατάλληλη επεξεργασία 20 φωτογραφιών, ενώ ο προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται σε 4.712 ευρώ με το ΦΠΑ.

Νέα ξύλινη πεζογέφυρα
Στο μεταξύ, τοποθετήθηκε η νέα ξύλινη πεζογέφυρα στον βιότοπο των Κουκουναριών. Είναι μία γέφυρα προδιαγραφών για άτομα με κινητικά προβλήματα, αφού στην περιοχή έχει σχεδιαστεί και διαδρομή ΑμεΑ.
Η παλαιά ξύλινη γέφυρα είχε τοποθετηθεί στο σημείο από το 1993, ενώ από το 2014 παρουσίαζε σημαντικές φθορές και ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Ο Δήμος από το 2019 βρισκόταν σε συχνή επικοινωνία με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία έχει την κυριότητα της περιοχής και είχε ζητήσει να αναλάβει τη δαπάνη της προμήθειας. Η διοίκηση της ΕΤΑΔ δεσμεύθηκε να αναλάβει τη δαπάνη χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε ενέργειες μέχρι το 2021, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις από την πλευρά του Δήμου. Το 2022 ο Δήμος αποφάσισε την ένταξη του έργου στον προϋπολογισμό του με ίδιους πόρους και εν συνεχεία προχώρησε στη σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινης γέφυρας στη θέση Κουκουναριές Δήμου Σκιάθου, ποσού 37.000 ευρώ.
Η γέφυρα βάρους 7 τόνων και 2 μέτρων είναι κατασκευασμένη στην Ιταλία και στο σύνολό της είναι επιστρωμένη με οικολογικό υδροδιαλυτό βερνίκι. Η στατική μελέτη της πεζογέφυρας προδιαγράφεται από τον Ευρωκώδικα EN 1991-2 (φορτία γεφυρών) και EN 1995-2 (ξύλινες γέφυρες) για αντοχή διέλευσης πεζών κάθετης φόρτισης 4,35 kN ανά τετραγωνικό μέτρο δαπέδου και 80 κιλά οριζόντιας φόρτισης ανά τρέχων μέτρο επί της κουπαστής, καθώς και έλεγχος ιδιοσυχνότητας ταλάντευσης της γέφυρας από διερχόμενους πεζούς. Δεν προβλέπεται το ενδεχόμενο διέλευσης οχήματος. Θεωρούνται αμελητέες οι αντιδράσεις λόγω φορτίσεων από σεισμική δραστηριότητα και ανέμου. Το δάπεδο της πεζογέφυρας αποτελείται από αντιολισθητικές σανίδες πάχους εγκάρσια τοποθετημένες, με ενδιάμεσα κενά αερισμού, από εμποτισμένη ολόσωμη ερυθρά ξυλεία, αντοχής κατηγορίας C18.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το