Πολιτισμός

Προβολή ντοκιμαντέρ «Πώς να κλέψετε μια καρέκλα» στο CineDoc Βόλου

Τι είναι βιομηχανικός σχεδιασμός; Τι γνωρίζετε για το Μουσείο Design στη Θεσσαλονίκη και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό;
Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει το ντοκιμαντέρ «Πώς να κλέψετε μια καρέκλα» του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου, που θα προβληθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30, στο «Αχίλλειον», από το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Με την υποστήριξη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας και τη συμμετοχή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τη δεκαετία του 1990 η Θεσσαλονίκη είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ένα από τα πρώτα μουσεία design στον κόσμο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να εξασφαλιστεί μια στέγη για την εμβληματική συλλογή του σπουδαίου αρχιτέκτονα και δασκάλου Στέργιου Δελιαλή. Πνευματώδης και χαρισματικός, ο Στέργιος Δελιαλής πρωταγωνιστεί σε αυτή τη γλυκόπικρη ιστορία για το ελληνικό παράδοξο και το παγκόσμιο design.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για τον βιομηχανικό σχεδιασμό και το έργο του Στέργιου Δελιαλή από τους: Δημήτρη Φράγκο, καθηγητή Εικαστικών Τεχνών, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ. και Νίκο Πατσαβό, αρχιτέκτονα Ctrl_Space Lab, διδάσκοντα ΠΜΣ Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός ΤΑΜ ΠΘ. Θα συντονίσει η Άννυ-Θεοδώρα Γαλανού, architect D:E:S:A: Master Π.Θ.Τ.Α.Μ.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, φοιτητικό και ΑμεΑ 4 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων αριθμημένων θέσεων στο κατάστημα «Έντεκα» (Γκλαβάνη 86 με Τ. Οικονομάκη, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες καταστημάτων).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το