Πολιτισμός

Προβολή ντοκιμαντέρ με ιστορίες έμφυλης βίας

 

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Femicidio» (2022) της σκηνοθέτιδας Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου, όπου παρουσιάζονται ιστορίες έμφυλης βίας, θα προβληθεί με δωρεάν είσοδο την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου – Ιάσονος) στον Βόλο με τη διοργάνωση της Δημοτικής Επιτροπής Βόλου Ισότητας των δύο Φύλων, του Φεστιβάλ Cinedoc, του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Βίας των Γυναικών.
Νωρίτερα, στις 7 μ.μ., στην παραλία του Βόλου ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις» θα φωταγωγήσουν και φέτος το Ηρώον με πορτοκαλί χρώμα στο πλαίσιο των «Orange Days» που διοργανώνονται διεθνώς και περιλαμβάνουν ποικίλες εκδηλώσεις ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και για 16 ημέρες οι Σοροπτιμίστριες στον Βόλο, την Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη στο θέμα της έμφυλης βίας προτάσσοντας κάθε χρόνο έναν διαφορετικό τρόπο με ξεχωριστό μήνυμα. Φέτος το μήνυμα είναι «κοίτα τα σημάδια».
Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Femicidio» που θα ακολουθήσει θα ολοκληρωθεί με συζήτηση με το κοινό με την ψυχολόγο-σύμβουλο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου κ. Φ. Κουλούμπαρδου και τους αστυνομικούς του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Α. Θάνο (αστυν. β’) και κ. Μ. Τσαμοπούλου (υπαστυν. β’), σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το