Τοπικά

Προβοκάτσια καταγγέλλει η Αντιφαστιστική Κίνηση Μαγνησίας

IMG_0635

“Στημένη προβοκάτσια” που σύντομα θα καταπέσει και ο φάκελος της υπόθεσης θα τεθεί στο αρχείο, χαρακτήρισαν την “ανώνυμη καταγγελία” σε βάρος του Νίκου Κανελλή, μέλη της Αντιφαστιστικής Κίνησης Μαγνησίας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Η καταγγελία αφορούσε συμμετοχή του σε ομάδα, η οποία απειλούσε πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν σε εκδήλωση της κίνησης, φέτος το καλοκαίρι. Ο ίδιος ο Ν. Κανελής έκανε λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες. “Δίνουμε ανοιχτό αγώνα και όλη η κοινωνία γνωρίζει τη δράση μας. Όλα αυτά εκπορεύονται από αυτούς που θέλουν να χτυπήσουν το αντιφασιστικό κίνημα. Εκτός από μένα, και παλιότερα το σύντροφο Μολόχα, τώρα και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην ασφάλεια για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έγιναν για τη σίτιση των φοιτητών και την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας”.
“Κόσμημα” για τους Δρόμους Συνεργασίας αποκάλεσε τον Νίκο Κανελή ο επικεφαλής της παράταξης Μαργαρίτης Πατσιαντάς, εκτιμώντας ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον της παράταξης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκει και ο ίδιος. “Προειδοποιούμε ότι η Αντιφαστική Κίνηση Μαγνησίας θα συνεχίσει τον αγώνα, ώστε να μην γίνει πράξη ο νεοναζισμός στην τοπική κοινωνία. Είναι πασιφανές ότι πρόκειται για στημένη προβοκάτσια” τόνισε. Την συμπαράστασή τους στο Ν. Κανελλή αλλά και στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό εξέφρασαν επίσης το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Θωμάς Κλημόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στάθης Δούρος, ο οποίος ανέφερε ότι η παράταξη θα φέρει προς ψήφιση σχετικό ψήφισμα, ο Σπύρος Μανώλης από το Εργατικό Κόμμα, ο Τάκης Πολίτης εκπρόσωπος της Κίνησης για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα κ.α.
Τέλος απηύθηναν ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις έξη το απόγευμα σε ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το