Αθλητισμός

Προβληματίζονται για τη μη έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ στον Ολυμπιακό Βόλου

Μία εβδομάδα χωρίς ομαδικές προπονήσεις συμπληρώθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, από τότε δηλαδή που η Μαγνησία είχε μπει στο αυξημένο επίπεδο επιτήρησης (κόκκινο), πριν το ολικό lockdown στο οποίο μπήκε η χώρα μας από το περασμένο Σάββατο.
Υπάρχει έντονος προβληματισμός σε όλους στην ομάδα, από τη στιγμή που δεν γίνεται καν αναφορά για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, με την Πολιτεία να μην εμφανίζεται διατεθειμένη να ανάψει το «πράσινο φως» για να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι στα γήπεδα, τόσο της Σούπερ Λιγκ 2, όσο και της Φούτμπολ Λιγκ, παρότι ο πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Λεουτσάκος, άλλα υποστήριζε τη Δευτέρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ως Λίγκα, έχουμε πάρει προφορικά τη συγκατάθεση από την Πολιτεία και περιμένουμε την υπουργική απόφαση για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Μια υπουργική απόφαση που δεν πρόκειται να έρθει, με τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ να συνεχίζουν να είναι στον πάγο ελέω του κορωνοϊού.
Τα πρωταθλήματα των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών θα εξακολουθήσουν να είναι στον… γύψο με τεράστιες συνέπειες για τις ομάδες και όλους τους εμπλεκόμενους (ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές, προπονητές).
Στην καλύτερη περίπτωση η σέντρα θα δοθεί κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Το «όχι» ήρθε από τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι έβαλαν «βέτο» στις κυβερνητική απόφαση, που υπήρχε για να δοθεί η πολυπόθητη εξαίρεση, αρχικά για τη Σούπερ Λιγκ 2, για να παιχθεί μπάλα με τους ίδιους υγειονομικούς όρους της Σούπερ Λιγκ, με τα πάγια τεστ Covid-19 πριν από κάθε ματς.
Πρακτικά, λοιπόν, όσο κρατά το γενικό lockdown δεν θα δούμε να αρχίζουν τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, παρά τις προσπάθειες και την πίεση που έχει ασκηθεί.
Το «λουκέτο», βέβαια, όσο μεγαλώνει σε διάρκεια, τόσο πιο καταστροφικό μπορεί να αποδειχθεί, αφού οι κατηγορίες, όσο δεν ξεκινούν τελούν υπό διάλυση.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη Φούτμπολ Λιγκ
Αυτό που προβληματίζει είναι ότι μέχρι τώρα όποια αναφορά γινόταν στον Τύπο είχε να κάνει με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Για τη Φούτμπολ Λιγκ ούτε λέξη, με το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα να είναι εντελώς στον αέρα, όσον αφορά την ύπαρξή του τη νέα σεζόν.
Οι ομάδες βρίσκονται σε στάση αναμονής, ωστόσο, δεν βλέπουμε να ασκείται πίεση από το μεγαλύτερο μέρος των ομάδων της κατηγορίας. Πολλές από αυτές φημολογείται πως δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται, άλλες για να γίνουν ΠΑΕ και άλλες για να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Είναι γεγονός, πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει εξετάσει ακόμη τους φακέλους που έχουν καταθέσει οι ομάδες, μεταξύ αυτών και του Ολυμπιακού Βόλου. Η βολιώτικη ΠΑΕ, πάντως, εδώ και αρκετό καιρό έχει καταθέσει πλήρη φάκελο και περιμένει την έγκριση από την ΕΕΑ και τη χορήγηση του απαιτούμενου πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Επίσης, θα πρέπει να ερωτηθούν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, αν είναι σε θέση να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο, καθώς υποχρεούνται να κάνουν ένα τεστ ανά εβδομάδα (δύο ημέρες πριν τον αγώνα) και να καταθέτουν τα αποτελέσματα στη διοργανώτρια. Το μηνιαίο κόστος είναι μεγάλο, ανάλογα με τον αριθμό των μελών που περνούν από τεστ Covid-19. Το κάθε τεστ κοστίζει 60-70 ευρώ.
Εννοείται, ότι αν σε κάποια ομάδα εντοπιστεί κρούσμα, τότε το κόστος ανεβαίνει, αφού υποχρεωτικά θα πρέπει άπαντες να υποβληθούν σε νέα τεστ έπειτα από λίγες ημέρες.

Αυτό που προβληματίζει τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού και την τεχνική ηγεσία, είναι η αναστολή των προπονήσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα. Υπάρχει κίνδυνος, ό,τι «έχτισε» ο Ολυμπιακός σε δυόμιση μήνες προετοιμασίας (ήταν από τις πρώτες ομάδες που ξεκίνησαν προπονήσεις), να «γκρεμιστεί» και θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να επανέλθουν στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν τη διακοπή των προπονήσεων και ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» γυμνάζονται ατομικά, σε εξωτερικούς χώρους, βάσει προγράμματος που τους έχει χορηγήσει η τεχνική ηγεσία. Να αναφέρουμε, πως αρκετοί από τους παίκτες που δεν είναι Βολιώτες έχουν πάρει σχετική άδεια από τη διοίκηση και περνούν την καραντίνα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Όλοι οι ξένοι της ομάδας, οι Αργεντινοί Νίκολας Ντα Κάμπο, Μπρούνο Μπαράνκο, Φράνκο Κολέλα, καθώς και ο Σέρβος Ιγκόρ Φιλίποβιτς παραμένουν στο Βόλο και προσπαθούν, μέσω ατομικών προπονήσεων, να διατηρηθούν σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το