Αθλητισμός

Προβληματισμός στην ΠΑΕ Βόλος για το αν θα συνεχιστεί η Σούπερ Λιγκ

Ανήσυχοι και προβληματισμένοι για το πως θα εξελιχθεί η χρονιά κι αν θα επιστρέψουν άμεσα στο γήπεδο, είναι οι ποδοσφαιριστές του Βόλου. Ιδιαίτερα οι ξένοι που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, βιώνουν πιο δύσκολες καταστάσεις.
Ωστόσο, όπως τόνισε και σε δηλώσεις του σε εφημερίδα της πατρίδας του ο Ίκερ Γκουαροτσένα, μάλλον είναι καλύτερα που βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου η έξαρση του κορωνοϊού δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που βιώνει η Ισπανία.

Υπάρχει, πάντως, προβληματισμός για το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ενώ κανείς από τους ξένους της ομάδας δεν μπορεί να φύγει από την Ελλάδα. Μάλιστα, αν κάποιος φύγει και δεν μπορεί να επιστρέψει στη χώρα μας, θα υποστεί τις συνέπειες, όπως ανέφερε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός. Θα πρέπει να τονίσουμε, πως και οι δέκα ξένοι ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν το ρόστερ του Βόλου (Τόρες, Φεράρι, Μαξ, Ζοάο, Τσίκα, Γκουαροτσένα, Μουνίθ, Κάσες, Κανταμούρο και Γέντρισεκ), βρίσκονται στο Βόλο, τηρούν το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων και φροντίζουν να γυμνάζονται μόνοι στο σπίτι, βάσει του προγράμματος που έχουν πάρει από το τεχνικό τιμ. Τόσο τα άτομα της διοίκησης, όσο και το προπονητικό επιτελείο βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές, τους στηρίζει ψυχολογικά, ενώ από πλευράς ΠΑΕ τηρούνται όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχουν έσοδα.

Η μη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων από τις ομάδες αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, καθώς εδώ και δύο εβδομάδες οι ποδοσφαιριστές έχουν σταματήσει να προπονούνται ομαδικά. Η απαγόρευση των προπονήσεων, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, λήγει αύριο Παρασκευή, αλλά είναι σίγουρο ότι θα πάρει παράταση, άγνωστο για πόσο διάστημα, ίσως για πρώτη φάση μέχρι το τέλος Απριλίου και στη συνέχεια για μεγαλύτερο διάστημα. Όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα επικρατεί στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου οι ιδιοκτήτες ή οι εκπρόσωποι των 14 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ θα πραγματοποιήσουν κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το ενδεχόμενο να επαναρχίσει το πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μία ρεαλιστική ημερομηνία επανέναρξης της Σούπερ Λιγκ φαίνεται πως είναι η 16η Μαΐου, ωστόσο προς το παρόν τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα και καμία απόφαση δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αφού προέχει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση αναφορικά με την έξαρση του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ έχει ολοκληρωθεί και απομένουν 10 αγωνιστικές για τα πλέι οφ τίτλου και επτά αγωνιστικές για τα πλέι άουτ. Εφόσον τελικά υπερισχύσει το σενάριο της 16ης Μαΐου το πρωτάθλημα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Σημειώνεται, πως οι κρίσιμες αυτές αποφάσεις θα ληφθούν υπό την πίεση των χορηγικών πακέτων, αλλά και των τηλεοπτικών παρόχων, της NOVA και της ΕΡΤ, οι οποίοι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τηρήσουν τις συμβάσεις εφόσον δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

O τροχός που αποκολλήθηκε από Boeing 777 κατά την απογείωση έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα

Πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο έπεσε…

8 Μαρτίου 2024

Παπαστεργίου: Έρχεται έκδοση πιστοποιητικών με φωνητική εντολή

Στα επόμενα βήματα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, προαναγγέλλοντας την έκδοση πιστοποιητικών…

8 Μαρτίου 2024

Μπέος για Κούγια: Έχουμε μια κόντρα αλλά ουδέποτε αμφισβήτησα ότι είναι ικανότατος νομικός

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος σχετικά με την ανάληψη της υπεράσπισης της ΠΑΕ…

8 Μαρτίου 2024

Βρέθηκαν 1,2 κιλά χρυσός και πυρομαχικά σε τάπερ στο σπίτι της τρομοκράτισσας της RAF, Ντανιέλα Κλέτε

Έκπληκτες έμειναν οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου όταν αντίκρυσαν, αφού πρώτα έκαναν φύλλο και φτερό…

8 Μαρτίου 2024

Ανατροπή στη Ζάκυνθο: Βρέθηκε ο σκύλος που κατηγορούσαν ότι σκότωσε 35χρονος

Ποινική δίωξη για οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου κατά του 35χρονου αλλοδαπού,…

8 Μαρτίου 2024

Βασίλης Μπισμπίκης: Εξιτήριο για τον ηθοποιό μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Βασίλη Μπισμπίκη με την υγεία του, μιας και ο…

8 Μαρτίου 2024