Τοπικά

Προβληματισμός στα σχολεία για την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών

sxoleio_main

Γιορτή και όχι αργία, είναι από φέτος η 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση. Το θέμα απασχόλησε σήμερα τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών σε σχολεία της Μαγνησίας, σε συνεδριάσεις των οποίων αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για τον τρόπο που θα απασχοληθούν οι μαθητές την ημέρα εκείνη, αν δηλαδή θα διοργανωθούν γιορτές στα σχολεία ή θα επιλεγεί ο παραδοσιακός τρόπος του εκκλησιασμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σωκρ. Σαβελίδη, στα περισσότερα σχολεία οι σύλλογοι αποφάσισαν να υιοθετήσουν την εγκύκλιο του Υπουργείου και να διοργανώσουν γιορτές, ωστόσο σε κάποια άλλα οι μαθητές θα εκκλησιαστούν και στη συνέχεια θα είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ορισμένοι εκπαιδευτικοί, επίσης, έθεσαν τον προβληματισμό καταβολής της ημερήσιας αποζημίωσής τους, υποστηρίζοντας οτι από τη στιγμή που καταργείται η αργία, θα πρέπει να αμοιφθούν κανονικά.

Σημειώνεται οτι το υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, με την οποία υπενθυμίζει ότι βάσει της με αρ. πρ. 95567/Γ2/20-06-2014 (Β΄ 1861) Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Ρύθμιση μαθητικών θεμάτων»: «Για το σχολικό έτος 2014-2015, η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το