Τοπικά

«Προβληματισμός για τη σήψη και την παρακμή που έφερε στον Βόλο η παράταξη Μπέου»

«H κατρακύλα που έχει πάρει ο τόπος μας φέρει την αποκλειστική ευθύνη του τέως Δημάρχου και της παρεούλας του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Άγγελος Αγραφιώτης ενώ σχετικά με τα γεγονότα της Παρασκευής στα δικαστήρια Βόλου, σημειώνει ότι το καθεστώς Μπέου προσπαθεί να ελέγξει και τον χώρο της δημοσιογραφίας.
Καλεί έτσι όλες τις υγιείς δυνάμεις του Βόλου να αντιδράσουν και στηλιτεύει τη στάση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που δεν έχει πάρει θέση για τα επεισόδια στα οποία πρωταγωνίστησαν επιφανή στελέχη της.
Η ανακοίνωση του Άγγελου Αγραφιώτη:

 

 

Για ακόμη μία φορά , την Παρασκευή που μας πέρασε, γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο κ. Μπέος και η παρέα του αντιλαμβάνονται έννοιες όπως η Δημοκρατία και η Ελευθερία του Λόγου, αλλά και του τρόπου που αξιοποιούν την εξουσία που ο λαός τους έδωσε…
Τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό, αλλά και έντονο προβληματισμό για την κατρακύλα της πόλης μας, για την σήψη και την παρακμή που έφερε η έλευση στα πράγματα της παράταξης του κ. Μπέου και για το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που πλέον δεν φέρει κανένα αξίωμα στην πόλη κινεί τα νήματα αυτής παρασκηνιακά, υποκινώντας τρίτους…
Έχοντας βιώσει και έχοντας αντιμετωπίσει (μόνος μου ουσιαστικά- με τη στήριξη μόνο της οικογένειας και των απλών φίλων μου) στην υπόθεση του Ορφανοτροφείου (όπου δέχθηκα εντελώς αβάσιμη μήνυση -την οποία δεν πήγε να υποστηρίξει στην προανάκριση- και αγωγή 50.000€ από τον κο Μπέο), τον απολυταρχισμό και τη βία, ψυχολογική και λεκτική, που πρεσβεύει το εν λόγω σύστημα, καθώς και του τρόπου με τον οποίο επιβάλλουν τις θέσεις τους, με τη “δύναμη” που ο κ. Μπέος δήλωσε ότι διαθέτουν, οφείλω να δηλώσω ότι όλη η κοινωνία μας, όλοι μας, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας δημοσιογράφους τους οποίους προσπαθούν να φιμώσουν, είτε με τις τωρινές μηνύσεις είτε με παλαιότερες, και παράλληλα να στηρίξουμε τον αγώνα που καταβάλλουν απέναντι στην προσπάθεια του καθεστώτος Μπέου, να ελέγξει και τον χώρο της δημοσιογραφίας.
Την ίδια στιγμή οι ίδιοι κρύβονται από τη δικαιοσύνη… μία δικαιοσύνη την οποία χρησιμοποιούν -χάρη στη “δύναμη” του κ. Μπέου και εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα που τους παρέχει ο ίδιος ο νόμος- για να υλοποιήσουν τις νοσηρές τους ορέξεις και σχέδια για την πόλη.
Οφείλουμε, επομένως, όλοι μας, να δηλώσουμε απαρασάλευτα την βαθιά μας προσήλωση σε αρχές όπως ο σεβασμός στην Δημοκρατία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας, δηλώνοντας τη στήριξη μας και τον σεβασμό μας στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, δικαστικούς και δικηγόρους, που τόσο βάναυσα πλήττονται με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μπέου και τα υπονοούμενα που αυτές αφήνουν.
Αλήθεια, αν ο –υπόδικος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και επανειλημμένα καταδικασθείς για πληθώρα αδικημάτων- τέως Δήμαρχος Βόλου διαθέτει κάποια στοιχεία γιατί δεν τα δίνει στη δημοσιότητα ή δεν τα καταθέτει στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να γίνουμε κοινωνοί αυτής της γνώσης που διαθέτει; Δεν οφείλουμε να γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι πολίτες του Βόλου ποιοι είναι οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δικηγόροι που εμπλέκονται στο κύκλωμα διαπλοκής που καταγγέλλει; Δεν θα πρέπει και οι εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν για να λάμψει η αλήθεια;
Εύλογα τα ερωτήματα…
Δυστυχώς όμως απαντήσεις μάλλον δεν θα λάβουμε, καθώς όλες οι δήθεν καταγγελίες και αυτή η άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όπως λαμβάνει σάρκα και οστά μέσα από τα αλλεπάλληλα και ανεπανόρθωτα πλήγματα στους Θεσμούς, στην ελεύθερη Δημοσιογραφία και στα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από τα εργαλεία ενός σάπιου συστήματος για να επιβάλει τις ορέξεις του, να εγκαθιδρύσει το δικό του μοντέλο σήψης και παρακμής στην πόλη, του οποίου τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά δια γυμνού οφθαλμού.
Σε αυτές τις επιθυμίες οφείλουμε όλοι μας, όλες οι υγιής και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να υψώσουμε, επιτέλους, το ανάστημά μας.
Αποτελεί υποχρέωση όλων των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να βάλουμε ένα τέλος στην κατρακύλα που έχει πάρει ο τόπος μας, στη πολιτική και ηθική καθίζηση της πόλης που δείχνει να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, μία κατρακύλα που φέρει την αποκλειστική ευθύνη του τέως Δημάρχου και της παρεούλας του, με γνώμονα πρωτίστως τη Δημοκρατική ιστορία αυτής της πόλης και την υποχρέωση που φέρουμε στο μέλλον της.
ΥΣΤ.:
Αλήθεια με αγωνία περιμένουμε την άποψη των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων της πόλης, καθώς πέρα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, ουδείς μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του για τα γεγονότα της Παρασκευής.
Πραγματικά κανείς δεν πήρε είδηση τι προηγήθηκε τις μέρες που μας πέρασαν, την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Βόλο;
Ποια η θέση των εκλεγμένων Βουλευτών του Νομού για όσα συμβαίνουν στην πόλη;
Τι έχουν να μας πουν για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και ειδικά η τοπική Ν.Δ.;
Πραγματικά, ποια η θέση της τοπικής Ν.Δ για το γεγονός ότι στα επεισόδια της Παρασκευής πρωταγωνίστησαν επιφανή της στελέχη και εκλεγμένα μέλη στα όργανα της; Υιοθετεί την ομηρεία της πόλης και τον δημόσιο εξευτελισμό συμπολιτών μας;
Αυτή η σιγή δεν προκαλεί ένα εύλογο προβληματισμό;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το