Τοπικά

Προβλήματα θέρμανσης σε έξι σχολεία του Βόλου εξαιτίας βλαβών στα δίκτυα της ΔΕΗ και της ύδρευσης

Με σοβαρά προβλήματα ξεκίνησε η λειτουργία των σχολείων του Βόλου μετά από 3 εβδομάδες διακοπής των μαθημάτων. Έξι σχολεία τους Πολεοδομικού Συγκροτήματος δεν λειτούργησαν καθόλου σήμερα ή υπολειτούργησαν λόγω έλλειψης θέρμανσης, μετά από βλάβες που εντοπίστηκαν στα δίκτυα της ύδρευσης και της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Βόλου, στην περιοχή της Νεάπολης, πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα μόνο τις τρεις πρώτες ώρες και στη συνέχεια δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν οι μαθητές, όπως το ίδιο συνέβη και στο 8ο Λύκειο Βόλου, στη Νέα Δημητριάδα. Στην πρώτη περίπτωση, το σύστημα θέρμανσης δεν λειτούργησε εξαιτίας βλαβών στο δίκτυο της ύδρευσης, ενώ στη δεύτερη περίπτωση διαπιστώθηκε πρόβλημα και στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Στο μεταξύ, δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου μαθήματα σήμερα στα σχολεία του Πολυκλαδικού, καθώς επιστρέφοντας στις σχολικές αίθουσες μαθητές και καθηγητές διαπίστωσαν ότι δεν λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τα παιδιά επέστρεψαν στα σπίτια τους και τα μαθήματα διακόπηκαν πριν καν αρχίσουν, αφού το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αλλά οι αίθουσες παραμένουν παγωμένες.

Όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω πτώσης της μέσης τάσης του ρεύματος στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι αυτόματοι διακόπτες για ασφάλεια. Στο συγκρότημα του Πολυκλαδικού δεν σηκώθηκαν έγκαιρα οι διακόπτες, όπως συνέβη σε άλλα σχολεία, με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης για να ζεσταθούν οι αίθουσες πριν την προσέλευση των μαθητών.

Έπειτα από εισηγήσεις των διευθυντών των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο συγκρότημα του Πολυκλαδικού, δόθηκε προφορική εντολή του Δημάρχου να μη λειτουργήσουν τα συστεγαζόμενα σχολεία και συγκεκριμένα τα: 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Σημειώνεται, τέλος, οτι στο Γυμνάσιο Ιωλκού δόθηκε εντολή για πρόωρη αποχώρηση των μαθητών από Πορταριά και Μακρινίτσα εξαιτίας της νέας χιονόπτωσης που σημειώνεται στο ορεινό Πήλιο, από το Κατηχώρι και πάνω.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το