Τοπικά

Προβλήματα με το «καλημέρα» στην ανακύκλωση του Αλμυρού

 

Προβλήματα με το «καλημέρα» στην επανέναρξη της ανακύκλωσης στον Αλμυρό, καθώς αρκετοί δημότες δεν τηρούν τους κανόνες εναπόθεσης των σκουπιδιών. Έκκληση στους πολίτες να συνεργαστούν, ώστε να εκλείψουν τα «παρατράγουδα», απευθύνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού κ. Λεωνίδας Βούλγαρης.
Η επανέναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης στον Δήμο Αλμυρού έγινε στις 12 Απριλίου, με την τοποθέτηση 80 καινούργιων μπλε κάδων σε κεντρικά σημεία τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων και συγκεκριμένα σε Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Κρόκιο και Πλάτανο.
Το δρομολόγιο των απορριμματοφόρων ανακύκλωσης είναι προγραμματισμένο να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ στον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας είναι το αμέσως προσεχές διάστημα, να γίνει προμήθεια επιπλέον 80 μπλε κάδων ανακύκλωσης, για την επέκταση του προγράμματος και σε άλλες δημοτικές ενότητες.
Ωστόσο, πριν ακόμη συμπληρωθούν δυο μήνες από την επανέναρξη του προγράμματος, άρχισαν τα προβλήματα, αφού πολλοί δημότες δεν τηρούν τον Κανονισμό εναπόθεσης απορριμμάτων.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Λεων. Βούλγαρης απευθύνει έκκληση να τηρηθεί ο Κανονισμός και μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Οι καθαροί δρόμοι, η τήρηση του προγράμματος και του τρόπου εναπόθεσης των απορριμμάτων είναι δείγμα πολιτισμού και απαραίτητη προϋπόθεση καλής υγείας ενός Δήμου.
Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου, την επαναλειτουργία της ανακύκλωσης, τις συνεχείς οδηγίες για τον τρόπο διαχωρισμού και ρίψης τόσο των οικιακών απορριμμάτων όσο και των βαρέων αντικειμένων, η καθημερινή εικόνα του Δήμου μας είναι απογοητευτική.
Αρκετοί πολίτες του Δήμου δεν τηρούν τους κανόνες εναπόθεσης σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να συναντάμε εικόνες με κλαδιά δέντρων, οικοδομικά υλικά, ογκώδη αντικείμενα να τοποθετούνται μέσα ή δίπλα ή και μακριά από τους κάδους.
Η εικόνα αυτή δεν μας τιμά και δυσχεραίνει τον καθημερινό αγώνα των υπαλλήλων της καθαριότητας.
Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να συνεργαστούν μαζί μας, ώστε να εκλείψουν αυτές οι θλιβερές εικόνες.
Είναι ευθύνη όλων μας να θέσουμε τις βάσεις, προκειμένου να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το