Τοπικά

Πρόβλημα με τη διανομή αλληλογραφίας στο Αερινό – Θα τοποθετηθούν γραμματοθυρίδες

Γραμματοθυρίδες θα τοποθετηθούν σε κεντρικό σημείο της Τοπικής Κοινότητας Αερινού του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος που παρουσιάστηκε στη διανομή της αλληλογραφίας εκ μέρους των ΕΛΤΑ, λόγω συνταξιοδότησης του αρμοδίου υπαλλήλου. Σχετική κατά πλειοψηφία απόφαση έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Παπαδάμ αναφέρθηκε στη σχετική απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Αερινού, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να γίνουν ενέργειες για την τοποθέτηση γραμματοθυρίδων στο κέντρο της Κοινότητας, λόγω συνταξιοδότησης του αρμόδιου υπαλλήλου των ΕΛΤΑ, που έχει σαν αποτέλεσμα τη μη σωστή και κατανομή των επιστολών, λογαριασμών κ.λπ.
Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας πρότεινε να ξεκινήσει πιλοτικά από το Αερινό η τοποθέτηση γραμματοθυρίδων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι λειτουργική λύση.

Ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Παλληκάρης τόνισε ότι «υπάρχει πρόβλημα για τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ. Είναι δύσκολο και δύσχρηστο το σύστημα με τα γραμματοκιβώτια» προσέθεσε, αλλά πρότεινε να εφαρμοστεί πιλοτικά στο Αερινό.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χαρ. Πάσχος πρότεινε να τοποθετηθούν οι θυρίδες πιλοτικά στο Αερινό και να συνεχιστεί και σε άλλους οικισμούς του Δήμου, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Απ. Παπαϊωάννου επισήμανε πως «δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση γραμματοθυρίδων. Το Ταχυδρομείο είναι υποχρεωμένο να μοιράζει τις επιστολές και τα έγγραφα. Είναι άκρως πολιτικό το θέμα. Ο Δήμος να απαιτήσει να λειτουργήσει το Ταχυδρομείο όπως πρέπει. Να είναι υποχρεωμένοι να σε βρουν, για να παραδώσουν την αλληλογραφία» συμπλήρωσε.
Τελικά, όπως προαναφέρθηκε, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να τοποθετηθούν γραμματοθυρίδες στο κέντρο της Κοινότητας Αερινού λόγω προβλήματος διανομής της αλληλογραφίας που έχει προκύψει εκ μέρους του Ταχυδρομείου, μετά τη συνταξιοδότηση του αρμοδίου υπαλλήλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το