Τοπικά

Πρόβλεψη-βόμβα του καθηγητή Δ. Κουρέτα για τον κορωνοϊό: «Πιθανότητα για 5.000 κρούσματα σε 15 ημέρες»

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ζητεί για τον κορωνοϊό καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, προκειμένου να μην έχουμε την «εξέλιξη» της Ιταλίας.

Για τον καθηγητή, θα πρέπει να γίνουν ακόμη σκληρότερα τα μέτρα, προκειμένου να μη θρηνήσουμε αμέτρητα θύματα. Ο Δημήτρης Κουρέτας σε ανάρτησή του προβλέπει μια δύσκολη συνέχεια, καθώς θεωρεί πως στις επόμενες ημέρες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα ξεπεράσει τα 5.000, όπως επανέλαβε και το πρωί της Δευτέρας στο Open Tv με τα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα μας να βρίσκονται ήδη κοντά σε αυτά που καταγράφει παγκοσμίως ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).

Αναλυτικά η ανάρτηση του καθηγητή:
«Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι αυτών που έγραψα για την αύξηση των κρουσμάτων. Προχθές είχαμε 130 σήμερα 230. Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό και είναι το ήπιο , τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1000. Σχεδόν την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση 4-5000. Δεν συνεχίζω αν και θα έπρεπε. Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ. Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη με πρώτη τη Γερμανία με 30.000.

Το γεγονός ότι σήμερα οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες, φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση. Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα. Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και κ κόσμος στον δρόμο γελάει.

Όταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη μεγάλη εβδομάδα ( έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό σε όλη τη χώρα), τότε θα είναι αργά. Ίσως χρειάζεται άμεσα σκληρά μέτρα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο. Εν τω μεταξύ όπως είστε σπίτι διαβάστε το δεκαήμερο του Βοκάκιου. Περιγράφει ωραία πράγματα».

Η σκληρή, αλλά ρεαλιστική του ανάρτηση

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το