Τοπικά

Πρόβλεψη για 41 βαθμούς Κελσίου σήμερα στο Βελεστίνο- Κύμα ζέστης στο Βόλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα των υψηλών θερμοκρασιών, το οποίο θα διαρκέσει και θα κορυφωθεί σήμερα Σάββατο. Αυξημένος θα είναι ο δείκτης δυσφορίας σε αρκετές περιοχές και πολύ αυξημένος στην περιοχή της Θεσσαλίας. Σήμερα το απόγευμα το θερμόμετρο στον Αλμυρό, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα δείξει 38 βαθμούς κελσίου, στο Βελεστίνο 41 και στον Βόλο 33 με τον δείκτη δυσφορίας να είναι υψηλός στους 39 βαθμούς. Η Μαγνησία βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς και σήμερα στις 11π.μ. θα συνεδριάσει στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, το Συντονιστικό Όργανο με θέμα ημερήσιας διάταξης «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών λόγω καιρικών φαινομένων».

Με βάση τον χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την ηπειρωτική Μαγνησία και τις Σποράδες. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και τους Δήμους ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών και Συντήρησης της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων έθεσε τον στόλο οχημάτων και μηχανημάτων σε πλήρη ετοιμότητα. Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επιπλέον βάσει της εγκυκλίου 2195/2015 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας για σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου 2019.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : Γρ. Πολιτικής Προστασίας 24213 52464

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το