Τοπικά

Προβλέπουν χιονόπτωση και εντός του Βόλου

Νέες χιονοπτώσεις σημειώνονται από προχθές τη νύχτα στα ορεινά της Μαγνησίας, ενώ βρέχει στην πόλη του Βόλου και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.
Με τέσσερις αλατιέρες γίνεται ο αποχιονισμός στον δρόμο Χάνια-Καράβωμα, όπου χιόνιζε ασταμάτητα προχθές και χθες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους -2 βαθμούς, ενώ η κίνηση διεξαγόταν με αλυσίδες. Κεραμίδι και Ανάβρα «χτύπησε» επίσης ο χιονιάς, όπου έγινε αποχιονισμός και χθες το πρωί ρίφθηκε ξανά αλάτι στους δρόμους.
Για τη Μαγνησία οι προβλέψεις δείχνουν χιονόπτωση πάνω από τα 800 μέτρα. Ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και σήμερα, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να φτάνει στα Χάνια στους -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο Παρασκευή η χιονόπτωση θα είναι ασθενής.
Για σήμερα στον Βόλο προβλέπεται χιονόνερο και το βράδυ προβλέπεται να χιονίσει, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 5 βαθμοί Κελσίου. Χιονόπτωση αναμένεται στον Βόλο και αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η οποία θα σταματήσει το μεσημέρι. Χιονόπτωση αναμένεται στον Αλμυρό αύριο Παρασκευή, ενώ το χιονόνερο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα.
Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Βιολέτα Καντόλα, ήδη τα βυτία με αλατόνερο βρίσκονται σε ετοιμότητα, όπως και τα μηχανήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας και, αν χρειαστεί, θα μισθωθούν ξανά μηχανήματα εργολάβων.
Κλειστό παρέμεινε χθες, λόγω των συνθηκών, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Στο μεταξύ, απαγορευτικό του απόπλου ίσχυσε χθες για το «Ερατώ» λόγω των ανέμων.
Αναλυτικότερα, σήμερα αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Προς το τέλος της ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύκτας αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 ώς 6 βαθμούς και στα ορεινά θα είναι χαμηλότερη 3 με 4 βαθμούς.
Αύριο Παρασκευή αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι στις πεδινές περιοχές και χιονοπτώσεις στις ορεινές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 μέχρι 3 βαθμούς Κελσίου.
Τα Σάββατο αναμένονται συννεφιές, αυξημένες τοπικά, και πιθανό να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί, με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία αμετάβλητη θα κυμανθεί από -6 μέχρι 3 βαθμούς.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή. Θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φθάσει τους 5 βαθμούς μέγιστη τιμή, ωστόσο τις πρωινές ώρες οι ελάχιστες θα είναι κάτω από το 0.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το