Τοπικά

Πρωτοβουλία Βόλου: “Δεν πτοούμαστε- Στόχος τους η καταστολή του κινήματος και η συνέχιση της καύσης”

Η “Πρωτοβουλία Βόλου” κατά της καύσης σκουπιδιών καταγγέλλει ” πρωτοφανή βία” έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ η οποία  αποδεικνύει ότι είχε στόχο τον εκφοβισμό μας και την αποτροπή μελλοντικής μαζικοποίησης του κινήματος κατά της καύσης. Το όποιο περιστατικό προκλήθηκε όταν η πορεία πλησίαζε στο εργοστάσιο, δεν δικαιολογεί την ωμή επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα πάνω στο πλήθος μιάμιση ώρα αργότερα και ενώ έχει μεσολαβήσει ειρηνική διαμαρτυρία με συνθήματα και ομιλίες, πόσο μάλιστα όταν επιτέθηκαν την ώρα που αποχωρούσαμε από την περιοχή για να επιστρέψουμε στον Βόλο. Δεν δικαιολογεί την ωμή αντίδραση των ΜΑΤ να λούζουν με δακρυγόνα ηλικιωμένους, ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια, μάνες με παιδιά και εγκλωβισμένους στη θάλασσα διαδηλωτές, δεν δικαιολογεί την επίθεση με ξύλο και τη ρίψη δακρυγόνων και κρότου-λάμψης σε πολίτες μέσα στην πόλη, ως και στην είσοδο του Νοσοκομείου, τις προσαγωγές, καθώς και το ξύλο και το κυνηγητό με χημικά αργότερα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο. Αντιθέτως, αποδεικνύει ότι η ΕΛΑΣ έπαιξε το ρόλο του προστάτη της πολυεθνικής και το εκτελεστικό όργανο μιας κυβέρνησης που θέλει να συνεχιστεί η καύση σκουπιδιών με κάθε κόστος! Και πίσω της κρύβονται όλοι οι πολιτικοί υπεύθυνοι, από το Δήμο και την Περιφέρεια, μέχρι και κάθε υπουργό και βουλευτή αυτής της ακραία νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης –όπως και της προηγούμενης- που υπηρετούν τις ίδιες σκοπιμότητες.

Όμως, δεν πτοούμαστε Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Πιο δυναμικός, πιο μαχητικός. Με μόνο σύμμαχο τον κόσμο, τους συμπολίτες μας, όλους όσους αγωνιούν για το μέλλον μας, τη ζωή μας, την επιβίωσή μας στην πόλη του Βόλου. Που είδαν ξεκάθαρα και ένιωσαν στο πετσί τους την ωμή βία και το δίκαιο του αγώνα. Που  κάθε μαζικός φορέας, εργατικό σωματείο κοκ θα έπρεπε να συμμετέχει ενεργά και όχι να απουσιάζει όπως έγινε χθες  ενώ κατά τα άλλα αναζητούν την προσοχή μας όταν κάνουν δηλώσεις και εκδηλώσεις για την αέρια ρύπανση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συζητά αύριο Τρίτη στις 18:00 την κατασκευή του εργοστασίου SRF κεκλεισμένων των θυρών. Καλούμε τους συμπολίτες μας σε μια νέα μαζική κινητοποίηση στην Περιφέρεια στη Λάρισα για να αποτρέψουμε την έγκρισή του. Η Περιφέρεια οφείλει να υπακούσει στην κοινή γνώμη και να προστατέψει τους πολίτες της”, αναφέρει ανακοίνωση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το