Τοπικά

Πρωτοβουλία του συλλόγου «Πλατανιάς το χωριό μας» για την αποκατάσταση της περιοχής

Πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση αποκατάστασης των υποδομών στον Πλατανιά, την τουριστική ανάπτυξη και την εξέλιξη της περιοχής, μετά την καταστροφική πλημμύρα «Ντάνιελ» στις 5 Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνει ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος «Πλατανιάς το χωριό μας».
Το διοικητικό συμβούλιο καλεί επαγγελματίες και μόνιμους κατοίκους του Πλατανιά το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα σε συνάντηση στο εστιατόριο «Στέκι».
Ο Σύλλογος έχει διαπιστώσει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως υπάρχει πλήρης στασιμότητα της Πολιτείας σε αναγκαία διορθωτικά αντιπλημμυρικά έργα αποκατάστασης, καθώς και παντελής έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων σε θέματα έργων και αποζημιώσεων, από τους αρμόδιους φορείς.
Στόχος της συνάντησης είναι να εξεταστούν τα ασφαλιστικά – δικαστικά μέτρα που ελήφθησαν και να γίνει συζήτηση σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά. Επίσης, η αποκατάσταση των υποδομών στον Πλατανιά και στον επαρχιακό δρόμο Πλατανιά – Βόλου, ώστε να υπάρξει συντονισμένη κίνηση προς κάθε κατεύθυνση, όπως τα υπουργεία Υποδομών και Τουρισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον δήμο Νοτίου Πηλίου και την Εισαγγελία Βόλου. Σκοπός «να διεκδικήσουμε όλα τα έννομα συμφέροντα για τις υποδομές μας, την τουριστική ανάπτυξη και την εξέλιξη του τόπου μας, που αφορά άμεσα τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του Πλατανιά και της ευρύτερης περιοχής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αποσύρθηκε από νηπιαγωγείο βιβλίο επειδή «προσβάλλει» την οικογένεια

Αποσύρθηκε από νηπιαγωγείο της Κύπρου το παιδικό βιβλίο «Οικογένεια είναι...» της Κατρίνας Τσάνταλη, μετά από…

21 Φεβρουαρίου 2024

Χατζηδάκης σε τράπεζες και παρόχους POS: Εξετάστε την μείωση προμηθειών

Συνάντηση εργασίας του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του αρμόδιου υφυπουργού Χάρη Θεοχάρη…

21 Φεβρουαρίου 2024

“Διαζύγιο” του Βόλου με Άνχελ Λόπεθ

Το τέλος της συνεργασίας με τον Ισπανό προπονητή Άνχελ Λόπεθ γνωστοποίησε η ΠΑΕ Βόλος. Η…

21 Φεβρουαρίου 2024

Μαθητές Δημοτικού εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες

Την εβδομάδα από 13 έως 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου βιωματικές επιμορφωτικές…

21 Φεβρουαρίου 2024

Η λήψη φωτογραφιών είναι «μεγάλη αμαρτία» λέει αξιωματούχος των Ταλιμπάν

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν στο υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι δημοσιογράφοι διαπράττουν «μεγάλη αμαρτία» με…

21 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: Δίωξη σε υψηλόβαθμα στελέχη της Hellenic Train

Δίωξη σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Hellenic Train για το δυστύχημα στα Τέμπη, άσκησε…

21 Φεβρουαρίου 2024