Τοπικά

Πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς – Κάρτες για στήριξη Γηροκομείου Βόλου

 

Κάρτες που διατίθενται στο κοινό στην τιμή του 1 ευρώ η καθεμιά, δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Αγριάς με στόχο την ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου, ενώ παράλληλα ετοίμασαν και ένα βίντεο δέκα λεπτών.
Οι μαθητές με τον τρόπο τους έρχονται κοντά στους ηλικιωμένους που μέσα στην πανδημία έχουν στερηθεί τη συντροφιά των συγγενών τους λόγω των υγειονομικών μέτρων και η επικοινωνία τους μαζί τους είναι κυρίως μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Βέβαια μαζί τους είναι το προσωπικό του Γηροκομείου που τους στηρίζει σε όλα τα επίπεδα.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Ζωή Γεροστάθη τόνισε πως «τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δυστυχώς για δεύτερη συνεχή χρονιά, λόγω της κατάστασης, η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας δεν μπορεί να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο.
Επειδή πιστεύουμε ότι οι μαθητές μέσα από τις γιορτές και τις εναλλακτικές δραστηριότητες ανακαλύπτουν άλλες πτυχές του εαυτού τους και κρυμμένες δυνατότητες, αποφασίσαμε να μην αφήσουμε καμιά γιορτή να μας προσπεράσει.
Με αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι και δημιουργία αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα βίντεο 10 περίπου λεπτών με ευχές για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Βόλου.
Παράλληλα τα παιδιά ανέλαβαν ρόλους και είχαν μία πρώτη επαφή με τη διαδικασία βιντεολήψεων».

Έχουν αρχίσει ήδη οι δράσεις στο σχολείο
Η ίδια πρόσθεσε πως «παράλληλα σκεφτήκαμε ότι τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή θαλπωρή, αγάπη, χαμόγελο και το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι για τους μαθητές μας και ξεκινήσαμε από τις 3 Δεκεμβρίου τις δράσεις μας με σκοπό να μοιράσουμε αγάπη και χαμόγελα τόσο στους γονείς των μαθητών μας, όσο και στους παππούδες και τις γιαγιάδες της καρδιάς μας. Η φετινή μας προσπάθεια αφιερώνεται πρωτίστως στους παππούδες και τις γιαγιάδες του Γηροκομείου Βόλου που έχουν στερηθεί την οικογενειακή θαλπωρή και βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους και τη ζωή τους όπως την ήξεραν έως τώρα».
Μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα πολύ γνωστό ρητό για να μεταφέρει το μήνυμα στους μαθητές. «Εκεί που είσαι ήμουνα και εκεί που είμαι θα έρθεις …λέγαν οι παλιοί κι έτσι έμπαιναν στη θέση του άλλου, κατανοούσαν τις ανάγκες του και τις ικανοποιούσαν στο μέτρο του δυνατού» είπε η κ. Γεροστάθη και συμπλήρωσε πως «σε αυτό θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές μας, στο να αντιλαμβάνονται πώς νιώθουν οι μοναχικοί άνθρωποι αυτές τις άγιες μέρες, να σκέφτονται πως το χαμόγελο, η χαρά, η αγάπη, η θαλπωρή, τα δώρα δεν είναι δεδομένα.
Εμείς, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς αποφασίσαμε να προσφέρουμε στο Γηροκομείο το βίντεο που θα ετοιμάσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες με ευχές και χριστουγεννιάτικες εικόνες, καθώς και τα έσοδα από την πώληση χριστουγεννιάτικων καρτών δημιουργία των μαθητών μας (1 ευρώ) και ημερολογίων του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Γηροκομείου Βόλου με φωτογραφίες της κ. Ελένης Παπαθανασίου (8 ευρώ).
Κάρτες με δημιουργίες των μαθητών μας θα διατίθενται και από την εφημερίδα «Θεσσαλία», η οποία υποστηρίζει το έργο μας. Η βοήθεια όλων σας είναι σημαντική».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το